Cumartesi, Nisan 27, 2024

NVIDIA RTX 50 Serisi için İlk Bilgiler Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 40 serisi için yeni modeller gelmeye devam ediyor. En son Ada mimarisinin iddialı ekran kartları olan SUPER serileriyle tanıştık. Bir yandan RTX 40 serisi için yeni gelişmeleri takip ediyoruz ama bir yandan da artık gözlerimiz NVIDIA RTX 50 tarafına doğru çevrilmeye başladı.

Bir sonraki ekran kartı serisi olacak olan RTX 50 modellerine ilişkin ilk bilgiler de gelmeye başladı. Daha önceki seriler için de yaptığı isabetli paylaşımlarıyla tanıdığımız “kopite7kimi” yeni ekran kartları için de sızıntılarını yayınladı.

NVIDIA RTX 50 Serisi için Beklentiler Yüksek

Yapılan sızıntıda ilk vurgulanan kısım yeni ekran kartlarının bellek veriyolu miktarı. Paylaşıma bakacak olursak yeni ekran kartları 512 bitlik bir bellek veriyoluna sahip olacak.

Yeni ekran kartlarının bellek tipinde de bir değişiklik olduğunu göreceğiz. Kopite7kimi paylaşımına göre ekran kartlarında GDDR7 belleklere geçilecek. Biliyorsunuz NVIDIA RTX 40 serisinde en üst modellerde bile GDDR6X bellekler kullanılmıştı.

NVIDIA RTX 50

GDDR7 belleklere geçilmesine karşın bellek miktarı 28 Gbps olarak kalacak. 32 Gbps üzerinde hızlara sahip olacağı söylenen yeni belleklerin, 512 bitlik bellek veriyoluyla beraber çok daha yüksek bir bellek bant genişliğine ulaşılmasını sağladığını göreceğiz.

İddialı bant genişlikleriyle öne çıkacak NVIDIA RTX 50 serisi için şimdilik ilk bilgiler böyle. Yeni ekran kartlarının tanıtımı için daha uzun bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Muhtemelen NVIDIA, yine Eylül ayı gibi yeni ekran kartlarını ortaya çıkaracak. Bu da demek oluyor ki sızıntılarla geçecek daha uzun bir süreç var. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler