Cuma, Nisan 26, 2024

ASUS Düşük Profilli GeForce RTX 3050 Kartını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3050 serisinin artık geri planda kaldığı bir gerçek. Zaten söz konusu ekran kartı, giriş seviyesi bir modeldi ama RTX 40 serisinin gelmesinin sonrasında iyiden iyiye geri planda kaldı. Yine de fiyat performans açısından tercih edilen ekran kartları için şaşırtıcı adımlar da gelmiyor değil. En son ASUS, artık öldü dediğimiz ekran kartı için yeni bir seri duyurdu. Düşük profilli GeForce RTX 3050 modeli, yine fiyat dengesi açısından tercih edilecek modellerden biri olacak gibi duruyor.

Yeni GeForce RTX 3050 Neler Sunacak?

Yeni ekran kartı, fiyat konusunda avantaj arayan ve ekran kartı gücüne çok fazla ihtiyacı olmayan kullanıcılara hitap edecek. Çift fanlı olarak tasarlanan ama boyut olarak çok daha küçük olacak ekran kartının, bellek kısmında 8 yerine 6 GB bellekle beraber geldiğini göreceğiz.

Bunun yanında kartın TDP değerinin de düşük olduğunu söyleyelim. 70W gibi bir güç gereksinimi var. Yani tam da küçük form faktörüne sahip olan sistemler için geçerli olacak bir ekran kartı.

Düşük profilli GeForce RTX 3050

Dusuk profilli GeForce RTX 3050 3 jpg Düşük profilli GeForce RTX 3050

Kartın konnektörler kısmında ise üç ayrı konektörü destekleyeceğini belirtelim. DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 bağlantısı ve bir de DVI-D konnektörünün kullanıldığını göreceğiz.

182 mm X 69 mm X 40 mm ölçülerine sahip olacak ekran kartının fiyatının nasıl olacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen bu konuda da yakın zamanda bir bilgilendirme gelecek ama kartın çok pahalı olmayacağını düşünüyoruz. Tabii ki şu an için  hangi ülkelerde satılacağı konusu da net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler