Perşembe, Nisan 18, 2024

Telegram, 2021 Yılında Reklam Göstermeye Başlayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Telegram yaklaşık 500 milyon kullanıcıya ulaştı ve kurucu Pawel Durow’a göre, çalışmaya devam etmek için “birkaç yüz milyon dolara” ihtiyacı var. Şimdiye kadar Telegram için gerekli ücretler ve uygulamanın yarattığı masraflar kurucu Durow tarafından kendi cebinden karşılanıyordu, ancak bu durum 2021 yılı itibari ile değişmek üzere.

Durow, Telegram üzerinden kendine ait bir kanaldan konu ile ilgili bir açıklama mesajı yayınladı:

telegram ads 747x1536 1
Telegram, 2021 Yılında Reklam Göstermeye Başlayacak 2

Mesajında, şirketin daha iyi planlama veya raporlama gibi işletmeler ve güçlü kullanıcılar için Premium ücretli özellikler sunarak para toplamaya başlayacağını açıkladı.

Şirket ayrıca uygulamanın bir kısmına reklam eklemek istediğini dile getiriyor, ancak daha da önemlisi uygulamanın mesajlaşma bölümlerinin reklamsız kalacağına söz veriyor. Reklamlar esas olarak büyük kitleye sahip bir çok kanallarda gösterilecek, ancak bu kanallarla bir miktar gelir paylaşımı ve sırayla diğer araçlar ve tanıtım sistemi olabilir. Telegram, kullanıcıların gizliliğine saygı duyan kendi reklam platformunu yaratacağını söylüyor.

Durov, alternatifin, WhatsApp’ın yaptığı gibi şirketi satmak olduğunu ve bunun neredeyse kesinlikle özel mesajlaşma uygulamasını tehlikeye atacağını belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler