Perşembe, Nisan 25, 2024

Tepe Model Intel Arc Alchemist Ekran Kartının Performans Testleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Arc Alchemist ekran kartı ailesinin ne zaman geleceğini artık öğrendik. Tabii ki gözümüzün aradığı modeller masaüstü modelleri. Yılın ikinci çeyreğinde gelecek olan bu modeller, AMD ve NVIDA etkisini azaltıp pazarda pay sahibi olmaya çalışacak.

Seriler yılın ikinci çeyreğinde karşımıza çıkacak ama performans testleri de gelmeye başladı. Son test sızıntısı ise oldukça önemli. Zira kartın beklediğimizden daha performanslı olacağını işaret ediyor.

Intel Arc Alchemist DG2-512 GPU Testleri Sızdı

Sızan Geekbench OpenCL testine göre DG2-152 GPU birimi teste alınmış. Bunun tepe modellerden biri olduğunu düşünüyoruz zira, gözüken detaylar güçlü bir ekran kartı olduğunu kanıtlıyor.

Kaçırmayın: Dahili GPU AMD Radeon 680M için test sonuçları gözükmeye başladı.

Testlere Intel Core i9-9600K serisi işlemcilerle beraber giren kart, tam 512 işlem birimine sahip olacak.

Bir mühendislik örneği olduğunu düşündüğümüz bu modelin test sırasında saat hızı ise 2400 MHz gibi bir değeri işaret ediyor. Siz sormadan ben söyleyeyim evet 2400 MHz iddialı bir saat hızını işaret ediyor.

Intel Arc Alchemist Intel Arc Alchemist

Bu verilerle beraber kartın elde ettiği skor ise 85.448 puan. Burada beni heyecanlandıran iki kısım var. Birincisi testler doğruysa, henüz mühendislik örneği olan referans modelde 85.448 puan iddialı bir değer.

İkincisi bu puan RTX 2070 modeliyle yarışacak bir ekran kartını işaret ediyor. Son kullanıcı modeli biraz daha güçlü olacak dersek, RTX 2070 serisi bile geçilebilir.

Intel Arc Alchemist

Açıkçası Intel’in ilk masaüstü ekran kartları için daha mütevazi modeller bekliyorduk. Ama RTX 2070 gibi bir serinin hedeflenmesi, tatmin edici bir serinin geleceğinin işareti. Burada bir de fiyat dengesi güzel olursa, şimdi AMD ile NVIDIA düşünsün diyorum. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. ben kapitalist bir intel olsaydım zaten millet iyi kötü demeden fahiş fiyata apar topar gpu satın alıyor derim. ee zaten tüm dünyada kendimi zaten kanıtlamış bir firmayım kendimi tanıtmak için küçük fiyatlarla girmeme gerek yok en iyisi fiyatları nvidia ve amd ile eşit tutmak derim. ve Emin olurum ki bu salak insanlar aynı fahiş fiyatı benim ürünüme de düşünmeden verir ve maximum kar ile pazara giriş yapar insanları bir de ben soyarım. demem o ki fiyatlar konusunda gram ümidim yok. ne zamanki insanların gpu talebi azalır işte o zaman sağlam yarışlar görebiliriz. ki sanmıyorum bu gpu talebi bitmez.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler