Cuma, Nisan 26, 2024

Tesla, 2021 Yılında Hindistan’a Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şu anda Tesla araçları yalnızca Hindistan’da ithalat yoluyla satılıyor, ancak bunun yakında değişmesi bekleniyor, IndianExpress’in Birlik Karayolu Taşımacılığı Bakanı Nitin Gadkari ile elektrikli araç şirketinin 2021’in başlarında Hindistan’da “faaliyete geçeceğini” doğruladığını bildirdi.

Haber, Ekim ayında bir tweet’te Tesla’nın 2021’de Hindistan’a geleceğini söyleyen Elon Musk’ın kendisinden daha önceki bir açıklamayı doğruluyor. Tesla, şirketin potansiyel Hintli alıcılardan 1000 dolarlık mevduat aldığı 2016’dan beri alt kıtaya gelmek istiyor, ancak şimdiye kadar hiçbir şey gelmedi ve bu alıcıları hayal kırıklığına uğrattı.

30TESLA1 articleLarge
Tesla, 2021 Yılında Hindistan'a Geliyor! 2

Araçların tamamen monte edilmiş olarak ithal edilmesi bekleniyor, ancak Gadkari, Tesla’nın araçların orada ne kadar iyi performans gösterdiğine bağlı olarak yerel üretim ve montaja bakabileceğini söyledi.

Gadkari, Hindistan’ın uygun fiyatlı ancak teknik olarak gelişmiş elektrikli araç endüstrisini büyüteceğini umarak, “Hindistan beş yıl içinde otomobil için 1 numaralı üretim merkezi haline gelecektir” dedi.

Gelecek ilk modellerin, 55 lakh (75.000 $) Rs’de perakende satış yapması beklenen Tesla Model 3 olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler