Cuma, Mart 29, 2024

Yerli Otomobil Ne Kadar Yerli Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli otomobil için ilk günden beridir bazı tartışmalar var. İlk günden beridir yeni seri ne kadar yerli soruları gündeme gelip duruyordu.

Pilin Farasis ortaklığı ile geliştirilmesi falan derken gündeme gelen konu için sonunda bir açıklama geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomobilin ne kadar yerli olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerli Otomobil Çıkışında %51 Yerli Olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarında yabancılarla çalışmanın gerekli olması durumunda bu çalışmayı yapacaklarını vurgulayarak, şu an için araçların %51 oranında yerlilik ile çıkış yapacağını duyurdu.

Fakat hemen ardından devam eden açıklamalarda yerlilik oranının 2026 yılında %68 seviyesine kadar çıkacağı da belirtildi.

Yerli Otomobil

Böylece tartışmalar son buldu. Araç şu an için tamamen yerli değil. Ama her geçen yıl biraz daha yerli olacak. En sonunda tamamen yerli araca erişmiş olacağız.

Yabancı kaynaklı olarak üretilen parçaların ya da iş ortaklığının boyutlarının ne düzeyde olduğunu bilmiyoruz ama yabancı kaynaklı olsa da isim yapmış, en ünlü firmalarla ortaklık yapılıyor. Piller için başvurulan Farasis bunun bir örneği. Bakalım araç yollara indiği zaman ne kadar ilgi çekecek ve özellikle iç pazarda nasıl bir karşılama görecek? Bunlar yerli otomobil için kaderi belirleyecek olan gelişmeler olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler