Cuma, Mart 29, 2024

Tesla Hesaplarına “İki Faktörlü Doğrulama” Desteği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Electrek, Tesla hesaplarının artık iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ile güvence altına alınabileceğini ve araç sahiplerine arabalarının bağlı hizmetleri etrafında ekstra bir güvenlik katmanı sağladığını bildirdi. Tesla’nın web sitesinde, özelliğin nasıl kurulacağını özetleyen bir destek sayfası, şifreleri sağlamak için herhangi bir üçüncü taraf kimlik doğrulayıcı uygulamasının kullanılabileceğini söylüyor. Daha az güvenli SMS üzerinden 2FA kodlarının desteklenmesinden söz edilmiyor. Twitter’daki kullanıcılar, gelişmiş güvenliğin hem Tesla uygulamasında hem de web sitesinde çalıştığını doğruladı.

30TESLA1 articleLarge
Tesla Hesaplarına "İki Faktörlü Doğrulama" Desteği Geldi 3

Tesla CEO’su Elon Musk Ağustos ayında bu özelliğin “utanç verici bir şekilde geç” olduğunu kabul ederken, 2FA desteği uzun zamandır geliyordu. Tesla’nın kullanıcı hesaplarının olabildiğince güvenli olduğundan emin olmak, Tesla arabalarının ne kadar bağlantılı olduğunu göz önünde bulundurarak önemlidir. Google Play listesine göre Tesla uygulaması, aracınızın yerini tespit etmekten, ışıklarını yakmaya ve hatta uzaktan kilidini açmaya kadar her şeyi yapabilir – ancak aracı, başlamadan önce ek bir PIN kodu gerektirecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

tesla 1
Tesla Hesaplarına "İki Faktörlü Doğrulama" Desteği Geldi 4

Tesla’nın destek sayfası, bir seferde en fazla iki kayıtlı 2FA cihazına sahip olabileceğinizi ve bunları kaybetmeniz durumunda yedek bir şifre oluşturabileceğinizi belirtiyor. Aksi takdirde, cihazlarınız kaybolursa Tesla ile iletişime geçmeniz gerekir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler