Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tesla Model Y Fiyatlarına Bir Zam Daha! Alt Sınır Ne Oldu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla Model Y yakın zaman önce satışa çıktı. Tesla’nın iddialı aracı ülkemizde de bir hayli dikkat çekti ve aslında bakarsanız yüksek fiyatlarına karşın ilgi de gördü. Tesla’nın stoklar konusunda da olumlu konuşması, araca ilginin daha da artmasını sağlamıştı. Fakat ne yazık ki Tesla döviz kuru değişikliklerinden erken etkilenen markalardan biri oldu. Bir ay içerisinde araca peşi sıra ikinci zam geldi.

Ay başında zamlı olarak açıklanan fiyatlar da böylece yeni aya girmeden bir kez daha yeni aralıklarla listelenmiş oldu. Peki, fiyatlar nasıl değişiyor?

Tesla Model Y Zam Sonrası ve Zam Öncesi Fiyatlar

Aslında serinin ay başında gelen zamla beraber fiyatı 1,5 milyon TL barajını geçmişti. En düşük versiyonda fiyat 1.631.391 TL seviyesine kadar çıkmıştı. Şimdi ise fiyatların bir kez daha katlandığını gördük. Eski ve yeni fiyatları daha detaylı olarak ele almak adına aşağı listeyi ekliyoruz. Tabii ki bu fiyatların da başlangıç fiyatları olduğunu belirtmekte fayda var.

Tesla Model Y

AraçlarMenzil DeğeriYeni FiyatıSon Zam Öncesi Fiyatı
Tesla Model Y AWD Long Range533 km1.808.728 TL1.702.864 TL
Tesla Model Y AWD Performance514 km1.907.193 TL1.795.523 TL
Tesla Model Y RWD430 km1.732.765 TL1.631.391 TL

Mayıs ayının sonu itibariyle geçerli olan fiyatlar bunlar. Bu fiyatların daha ne kadar değişeceğini ise zaman gösterecek. Tabii ki bir de stok durumu sorunsalı var. Stok durumları konusunda da ne yazık ki net bir şeyler söylemek mümkün değil. Araç firmaları bu konularda da çok fazla açıklama yapmayı tercih etmiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler