Cuma, Mart 29, 2024

TikTok Uygulamasını Yapan ByteDance 75 Milyar Dolar Değerine Ulaştı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler karaoke video uygulaması TikTok ve dev Çinli içerik toplayıcı Toutiao’nun sahibi olan Bayt,  Uber’in en yeni rakamı olan 72 milyar doları aşarak 75 milyar dolar değerine ulaştı. BloomBank raporlarına göre, TikTok uygulamasının yapımcısı ByteDance SoftBank’dan 3 milyar dolarlık yeni bir yatırım alarak  75 milyar dolar değerine ulaştı. 

Musical.ly’ i Satın Almışlardı

Musical.ly olarak bilinen uygulamayı daha önce 1 milyar dolara satın alan ByteDance uygulamayı adını ve içeriğini geliştirerek TikTok olarak isim değişikliği yapmıştı. Batı’daki gençler arasında büyük bir kullanıcı seviyesine ulaşarak popülerliğini artırmakta. Ülkemiz de ise özellikle YouTube’ da sürekli karşımıza çıkan reklamları yüzünden bizleri bezdirmiş durumda. ABD’li araştırma firması Sensor Tower’ın bir raporuna göre, 2018’in ilk çeyreğinde TikTok dünyanın en çok indirilen iOS uygulaması olarak açıklanmıştı.

tiktok türkiye

Geçen Yıl 2,5 Milyar Dolar Gelir Elde Edilmiş

Bu arada Toutiao, yüz milyonlarca günlük ve aylık aktif kullanıcıyla Çin’deki en önemli uygulamalardan biridir. TikTok, Douyin olarak faaliyet gösterdiği ve aylık 300 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu Çin’de bağımsız bir uygulama olarak kalacağının duyurusunu yaptı. Bloomberg’in rakamlarına göre, geçtiğimiz yıl 2,5 milyar dolarlık gelir elde edilmiş.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler