Çarşamba, Nisan 24, 2024

Tinder Profillerine ‘Mavi Tik’ Özelliği Geliyor: Peki Nasıl Alınacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yeni güvenlik önlemi platforma doğruluğu ve gerçekliği arttırarak getirecek

Tinder bugün yeni güvenlik özelliklerini başlatıyor, eşleşmeci profillerine mavi bir onay işareti yerleştirecek bir fotoğraf doğrulama sistemi de dahil olmak üzere, güvenlik uygulaması Noonlight ile bir ortaklık yapıyor.

Fotoğraf doğrulama sistemi, örnek bir örnekte bir model tarafından gösterilen pozla eşleşen gerçek zamanlı bir selfie çekmeyi gerektirir. Bu fotoğraflar daha sonra her kullanıcının hem verilen pozla hem de seçtiği profil fotoğraflarıyla eşleştiğini doğrulayan Tinder’ın topluluk ekibine gönderilir.

Şimdilik pazar payı düşük iki ülkede aktif olacak

Şimdilik, insanlar fotoğrafları kontrol edecek ve insanların söyledikleri kişi olduklarını doğrulayacaklar, ancak amaç nihayetinde bu görevi yazılıma devretmek. Bunun ne zaman olacağı belli değil. Tinder’ın dünya çapında milyonlarca kullanıcısı var, bu nedenle bu özelliği şimdilik ve Tayvan ve İrlanda gibi daha küçük pazar payına sahip alanlarda yavaş yavaş kullanıma sunuyor. Bumble, 2016 yılında kullanıcıları için benzer bir sistem tanıtmıştı.

Sonuçta insanlar sürekli değişime uğruyor bu nasıl bi güvenlik sağlayacak?

İnsanlar saçlarını kesip büyütüyor, kilo alıyor ve kaybediyor ve yaşlanıyor, yani kendilerini doğrulamak için kullanılan profil fotoğrafları sonunda modası geçmiş olacak. Tinder, doğrulama rozetinin ne kadar süredir iyi olduğunu ve süresinin dolup dolmayacağını söylemedi. Ayrıca, insanların resimlerini her güncellemek istediklerinde süreci yeniden yapmak zorunda kalıp kalmayacaklarını da söylemedi. Şu anda, bazen profillerinde, bıyık yetiştirmiş veya saçlarını boyanmış gibi görünüşlerini güncelleyip güncellemediklerini not ediyorlar;

Rahatsız edici mesajlar içinde bir güncelleme geliyor

noonlight
Tinder Profillerine 'Mavi Tik' Özelliği Geliyor: Peki Nasıl Alınacak? 3

Özçekim doğrulama sürecinin yanı sıra şirket, potansiyel olarak rahatsız edici mesajları tespit eden ve bir mesajın onları “rahatsız edip etmediğini” soran sorulara “seçili pazarlarda” yavaş yavaş bir özellik sunduğunu söylüyor. Eğer öyleyse, kişiyi rapor edebilirler. 

SafetyCenter Guide

Tinder ayrıca ABD merkezli kullanıcılara uygulamaya ücretsiz erişim sağlamak için güvenlik uygulaması Noonlight ile bir ortaklığın yanı sıra insanların çevrimiçi randevulaşmaya ilişkin kaynakları ve araçları bulabileceği yeni bir “güvenlik merkezi” duyuruyor. Noonlight, çağrı üzerine acil durum hizmeti desteği sağlamak için Tinder dahil olmak üzere çeşitli uygulama ve cihazlarla senkronize oluyor.

Tinder, ikili buluşmalarda tacizi engellemek istiyor

Tinder hesaplarını Noonlight ile senkronize eden eşleşmeci, profillerinde bunu yaptıklarını belirten bir rozet görüntülemeyi seçebilir; bu da, güvenilir oldukları konusunda bir tür uyarı işlevi görmesi anlamına gelir. İnsanlar bir tarihte ve kiminle giderken Tinder ve Noonlight’a söyleyebilirler ve tarih boyunca acil bir durum varsa, Noonlight uygulamasını çıkarabilir ve acil durum hizmetlerini çağırmak için bir düğmeyi basılı tutabilirler. Noonlight ilk önce bu isteği iptal etmek için bir PIN isteyecektir. Ayrıca metin yazacak ve arayacaktır. Herhangi bir işlem yapılmazsa acil servisler aranacaktır. Uber, 2018 yılında uygulamasına benzer bir acil durum arama özelliği ve bir güvenlik merkezi oluşturdu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler