Çarşamba, Nisan 24, 2024

TOGED İle Oyun Geliştiren Herkes İş Garantisine Sahip Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde hızla gelişen oyun sektörü dur durak bilmeden büyümeye devam ediyor. Ülkemizde de Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği olarak bildiğimiz TOGED, oyun sektörüne yeni taze kanlar kazandırmak için iş garantili oyun geliştiriciler arıyor.

TOGED Oyun Geliştirme Programı Nedir ?

TOGED tarafından sunulacak olan proje kapsamında, eğitime katılacak kişilere oyun ve tasarım eğitimleri verilecek. Bu eğitimlerde 7 hafta sürecek olan dersin ardından başarılı olan katılımcılar İŞKUR ile İşbaşı Eğitim Programı’na giriş yaparak kendi işlerini destek ile kurabilecekler.

TED Üniversitesi ve TOGED işbirliği ile gerçekleştirilen bu programda yazılım ve tasarım iki ayrı ana dal olarak ayrılıyor. Hangisinde daha çok yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız bu eğitimlere kaydolarak kendinizi deneyebilir ve büyük bir deneyim kazanabilirsiniz. Hatta geliştirmiş olduğunuz oyun projeleriniz varsa onların da sunumlarını yaparak destek bulabilirsiniz.

mobil-oyun-gelistirme-02
Hangi Eğitim Programları Yer Alacak ?

Malumunuz şuanda dünyada oyun geliştiriciler olarak sıralamamız epey bir düşük. Neredeyse yeni nesil tüm oyunlar ABD, Rusya ve İngiliz kaynaklı olarak geliştiriliyor. Türkiye’den çıkan oyunların da başarısı on parmağı geçmeyecek kadar az diyebiliriz.

TOGED‘de bu kapsamda gençleri ve kendini genç hissedenleri bu projeye davet ederek oyun ve tasarım geliştirmelerini istiyor. Eğer bu programa katılıp, eğitimlerinizi aldıktan sonra başarılı olursanız, İŞKUR tarafından desteklenerek ya kendi işinizi ya da oyun projenizi destekleyecek kaynaklar elde edebiliyorsunuz.

Biz PC Hocası olarak inanıyoruz ki ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen çok fazla genç var. Ancak imkanlar yeterli olmadığı için bu süreç çok fazla kısır döngüye girmiş durumda. Artık bazı kurumlar bu kısır döngünün değişmesi gerektiğini düşündüğü için mutluyuz. İnşallah ülkemiz geliştirilen kaynaklar, yazılımlar, oyunlar ve projeler ile çok daha güzel yerlere gelecek.

toged-egitim
Sertifika Programına Nasıl Katılıyoruz ?

Eğer siz de kendinizi oyun veya grafik konusunda başarılı görüyorsanız eğitimlere katılmak için bir kaç şartı karşılamanız gerekiyor. Bu şartlar ise şu şekilde;

Yazılım Programlama Bölümü:

❱ Oyun programlama

❱ Mobil oyun programlama

❱ Grafik programlama

❱ Oyun motorları

❱ İnsan ve bilgisayar etkileşimleri

❱ Arayüz ve hikaye oluşumu

Tasarım Programlama Bölümü:

❱ Oyun grafikleri

❱ UX arayüz

❱ Oyun tasarımı

gibi konulardan en az ikisi hakkında bilgi sahibi olması gerektiği gibi, lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkes programa dahil olabilecek. Programa katılmak için TOGED tarafından yayınlanacak bildirileri ve başvuru formunu takip etmeniz yeterlidir.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler