Cuma, Nisan 26, 2024

TOGG’dan Yerli Otomobillerin Ön Siparişi İle İlgili Açıklama Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

27 Aralık Cuma günü Gebze Bilişim Vadisinde lansmanda tanıtılan %100 elektrikli Türkiye’nin yerli otomobili tanıtılmıştı. Tanıtılan otomobiller vatandaşlardan tam puan alırken akıllardaki “Ne zaman satışa açılacak?” sorusuna yanıt arar olduk. TOGG’dan Yerli otomobilin ön siparişi ile ilgili resmi bir açıklama geldi. İşte Detaylar…

Bilişim vadisindeki tanıtımına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin 2022 yılında piyasaya çıkacağını ve çıkmadan öncede ön sipariş verilebileceğini belirtmişti ardından ilk siparişi de kendisi vermişti. Sosyal medyada dolaşan yalan yanlış haberlerin üzerinde TOGG’dan yerli otomobilin ön siparişi ile ilgili açıklama geldi.

TOGG’dan Ön Sipariş İle İlgili Açıklama Geldi

TOGG ÖN SİPARİŞ

TOGG’un resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada merakla beklenen ön sipariş bilgisinin resmi bir açıklama gelene kadar beklenmesi gerektiğini belirtti.

“Tanıtımının ardından, milletimizin büyük beğeni ve teveccühünü kazanan Türkiye’nin Otomobili için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda mesaj ve telefon almaktayız. Türkiye’nin Otomobili’nin üretim, satış ve pazarlama stratejileri titizlikle yürütülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi değeri çok yüksek ön siparişi dışında araçlarla ilgili resmi ön sipariş talebinde bulunmak isteyen kişi ve kurumların TOGG tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip etmesini önemle rica ederiz.”

Yerli Otomobil TOGG’un Özellikleri Neler?

27 Aralık Cuma günü Gebze Bilişim Vadisinde TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş önderliğinde yerli otomobil meraklılara sunuldu. TOGG CEO’su Karakaş, yerli otomobil lansmanında bütün özellikleri anlattı. Sunulan bu özellikleri tabi ki kağıt üzerinde de olsa piyasaya çıktığı zaman ses getirecek bir otomobil olacak.

yerli otomobil on siparis 013

Yerli otomobil piyasaya çıktığı zaman 3 model olarak çıkacak. Birisi sedan modeli diğer ikisi ise SUV modeli. Yerli Otomobil TOGG’ların motor beygiri olarak biri 200 diğeri ise 400 beygir şeklinde iki adet özellik sunulacak. Otomobil %100 elektrikli olmasından dolayı şarj konusu da meraklıların soruları arasındaydı. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, vaat ettiği şarj süresinde 30 dakikada %80’e kadar şarj süresi sunacaklarını belirtti.

Yerli otomobilin bataryası TOGG tarafından 8 yıl garantili olacak. 0’dan 100 km hıza 400 Beygirli model 4.6 saniyede çıkabilecek. Ayrıca yerli otomobilde arttırılmış otonom sürüş özelliği de bulunacak. İç dizayn tarafında ise deri koltuklar, klimalı sistem ve şoför ve muavin koltuklarının ortasında 10 iNÇ’lik bir ekran bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. Ön sipariş olmaması beni şüphelendiriyor..
    Bu kadar talep varken niye ön sipariş yok?
    15 bin dolar iste ön sipariş için. Kalan 25 araç tesliminde peşin” de..
    İnsanlar 15 bin dolar verip sıraya girsinler..
    Yurt dışından bile bir sürü kişi sıraya girmek için 15bin doları verir.

  2. İnşallah araba bir trafiğe çıksın rabbim nasip eder inşallah böyle bir arabanın var olduğunu bile bilmek gurur verici düşünüp yapanlardan sebep olanlardan emeği geçenlerden rabbim razı olsun bu ülke için kim iyi bir iş yapıyorsa rabbim hepsinden razı olsun

  3. Gercekten millette kafa yok. Bu araba gercekten seri üretime girecek olsa, ön siparis toplamaya baslar ki ön tedarik yapabilsin ve artan fiyatlardan en az sekilde etkilenip max oranda kar yapsin. Yani kisacasi, 100 tane üretip firmayi devredecekler secimden sonra. demedi demeyin.

    • Zeka küpü çok insan var maşallah güzel ülkeme hepsi zeki olarak doğup ölüyor açız aç diye bağıranlar şimdi de öyle birşey olmayacak milleti kandırıyorlar diyor süper zeka 23 milyar doları çöpe atmak içinmi harcadılar 100 araba çıkaracak sonra devir edecekler ihanet içinde yaşayıp gideceksiniz türkiye düşmanları.

  4. Gerçekten süper bir araba emeği geçenlerden Allah razı olsun.Gurur duyuyorum Togg umuzla.🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler