Perşembe, Nisan 25, 2024

TR Uzantılı Domain Sahipleri Dikkat!

Paylaş

silkroad gaminggentr

29 yıldır .tr uzantılı domainler ODTÜ’ye ait nic.tr tarafından yürütülüyordu. .tr uzantılı domainler artık BTK’nın belirlediği 13 firma tarafından yürütülecek. BTK’nın 21 Aralık 2018’de imzaladığı sözleşme ile birlikte .tr uzantılı domainler kayıt yetkisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) alındı.

.TR Uzantılı Domainlere Ne Olacak?

TR uzantılı alan adlarının kayıt işlemleri 29 yıldı ODTÜ’ye bağlı nic.tr tarafından yapılıyordu. BTK tarafından imzalanan sözleşme ile birlikte belirlenen özel firmalar tarafından kayıt işlemi yapılacak. 2020 Ağustos ayından itibaren kayıt işlemleri belirlenen özel 13 firma tarafından yapılacak ve 29 yıldır faaliyet gösteren nic.tr sitesi kapatılacak. Nic.tr kapatılmasının ardından .tr Ağ Bilgi Sistemi (TRABİS) devreye girecek.

Daha önceden ve bu Ağustos ayına kadar alınmış TR uzantılı alan adlarının transfer işlemeleri Nic.tr tarafından verilecek. TRABİS’in faaliyete geçtiğinde alınan alan adlarının sunucu yönlendirme işlemi ise hizmet aldığınız kayıt kuruluşu tarafından yapılacak. Eğer mevcut alan adınızın halen ODTÜ çatısı altında barınmasını istiyorsanız belirlenen 13 firma arasından Geliştirme Vakfı sahipliğinde kurulan METUnic firması da yer alıyor.  Bu firma üzerinden kayıt veya transfer yaparak ODTÜ çatısı altında barındırabilirsiniz.

Domain transfer

Domain Transferi Nic.tr Üzerinden Nasıl Yapılır?

Nic.tr sitesini açtığımız zaman aşağıda bulunan “Aktarım yapmak için tıklayınız” butonuna tıklayınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranda çıkan kayıt firmalarından birini seçerek kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Transfer edeceğiniz firmanın formunu eksiksiz doldurarak transfer işlemini tamamlayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler