Cuma, Nisan 26, 2024

TRT’nin Yeni Bilim Kurgu Dizisi Kod 2150 Nasıl Olacak ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu olarak bildiğimiz TRT yeni Bilim Kurgu dizisi olan Kod 2150 ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda ilk yerli bilim kurgu serisi olacak olan dizinin detayları da belli oldu.

Fantastik Bir Yapım Bizleri Bekliyor

Geçtiğimiz hafta Filinta’nın yapımcısı olan Bülent Turgut tarafından paylaşılan tweet ile TRT‘de yayınlanmaya hazırlanan Kod 2150 adı verilen bilim kurgu dizisi çok yakında başlıyor. Dizide amaç İstanbul‘un gelecek yıllarda nasıl gelişeceği ve hangi noktalara erişebileceğini amaçlıyor. Bunun yanı sıra gelişen sanayi ve teknoloji alanlarımızın üretmiş olduğu yeni nesil silahlar, uçaklar, hava savunma sistemleri ve sağlık alanında pek çok icat karşımıza çıkacak.

Zaten adından da anlaşıldığı üzere dizi 2150 yılında yaşayan insanların hayatını konu almış olacak. Kod 2150 ilk etapta 13’er bölüm halinde ve 2’şer sezon olarak yayınlanacak. Grafikler, çekim ve senaryo için de Rus ve Amerikan dizi yapımcıları ile ortak çalışılacak.

trt-kod-2150
Kod 2150 Ne Zaman Yayına Giriyor ?

TRT tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Fakat yeni bilim kurgu dizisinin 2017 yılının ilk veya ikinci çeyreğinde yayında olması bekleniyor. Tamamen İstanbul’un geleceğini konu alacak olan diziyi biz de merakla bekliyoruz. Ayrıca TRT ekibi çekimler gerçekleştirilirken, CGI teknolojisi sayesinde geleceği ve kurguyu çok sağlam hazırlayarak dünyada bir ilki de gerçekleştirmek istiyorlar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler