Cumartesi, Nisan 27, 2024

Trump, TikTok’u Yasaklamaktan Vazgeçti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bırakılan günlerde, TikTok ve WeChat‘in, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın verdiği bir emir üzerine bu pazar günü Amerika Birleşik Devletleri’nde kapatılacağı gündemlerde dolaşıyordu.

Geleneksel hale geldiği gibi, bu haber TikTok destanındaki bir başka dönüştü ve Reuters bugün Başkan Trump‘ın ByteDance, Oracle ve Walmart arasındaki güvenlik endişelerini gidermek için tasarlanan anlaşmayı onayladığını bildirdi.

Trump, “Anlaşmayı kutsadım,” dedi. “Konseptdeki anlaşmayı onaylıyorum.”

Trump, TikTok
Trump, TikTok'u Yasaklamaktan Vazgeçti! 2

Trump, “Güvenlik% 100 olacak” dedi.

Anlaşma, Başkan Trump’ın şu sözleri ile onaylı hale getirildi: “tamamen Oracle ve Walmart tarafından kontrol edileceğini” söylediği ABD merkezli yeni bir şirketin kurulmasıyla sonuçlanacak. Tüm kontrol Oracle ve Walmart’tır.

Yeni şirketin adı TikTok Global olacak ve yönetim kurulunda Amerikalı direktörlerin çoğunluğu, bir Amerika Birleşik Devletleri genel müdürü ve bir güvenlik uzmanı olacak. Anlaşmanın ABD’de 25 bin iş yaratacağı da bildiriliyor.

ByteDance, hisselerini elinde tutmaya devam edecek, ancak Oracle’ın tüm verileri barındırması ve TikTok kaynak kodunu inceleme hakkını elde etmesi ile ABD kullanıcılarının verileri üzerinde önemli güvenlik önlemleri almayı kabul etti.

Çin’in anlaşmayı hala onaylaması gerekeceğinden, hikayede hala bir kırışıklık daha var.

Trump, “Her şeyin olup olmadığını göreceğiz” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler