Cuma, Mayıs 3, 2024

Tumblr, Kullanıcı Verilerini Neden ve Kime Satıyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zamanında bir çoğunuzun severek kullandığı ve oldukça popülaritesi yüksek olan sosyal medya platformu Tumblr yeni iddialar ile gündemde.

Bilmeyenler için platform hakkında bahsedecek olursak 2007 yılında piyasaya sunulan sosyal ağ platformlarından birisi olan Tumblr sunulduktan sonra hızlı bir şekilde milyonlarca aktif kullanıcıya ev sahipliği yapmaktaydı.

tumblr foto jpg

Zamanla aktifliğini ve kaybederek ismini tozlu raflar arasında görüyoruz. Daha fazla vaktinizi almadan gündeme gelen detayları sizler ile paylaşalım.

Platform sahibi 404 Media’nın aldığı bir karar ile Tumblr verilerini satışa çıkardı.

Ve bunu duyduktan sonra akıllara ilk akla gelen konu tabii ki gizlilik ihlali oldu. Bu konu hakkında veri sahiplerine kişisel verilerini paylaşıp paylaşmayacağı konusunda izin istenileceği söylenmekte.

tumbrl jpg

Zahmetli bir süreçten geçen Tumblr verilerinin hepsinin bir araya toplanması tabi ki kolay değil ve bu konu hakkında söylentiler dolaşmakta şirketin büyük bir veri açığı olduğu ve satılan verilerin +18 içeriklerin bulunduğu söylenmekte.

Tumblr, Kullanıcı Verilerini Neden? Kimlere Satıyor?

Net bir şey denilmese de sebeplerini tahmin edebiliriz. Popülaritesini zamanla kaybeden Tumblr, yerini diğer sosyal medya platformlarına kaptırdı. Hal böyle olunca kazançlı bir anlaşma doğrultusunda kullanıcı verilerini satmaya karar verdi.

Merak edilen bir diğer husus ise kime satıyor? Soruları oldu. Yapay zeka denilince akla gelen dev isimlerden Midjourney ve OpenAI geliştiricilerine satış yaparak yapay zekanın geliştirilmesi adına yardımcı olacağı söylenmekte.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler