Perşembe, Nisan 25, 2024

Tumblr’da Para Kazanma Dönemi Başlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya platformlarından Tumblr sonunda platformdaki yazarlarına/içerik üreticilerine verdikleri emeklerinden para kazanmanın bir yolunu sunuyor: Abonelik Ücreti.

14 yaşındaki blog platformu, yazarların belirledikleri gönderilerini ücret karşılığında okurlara sunmalarına izin veriyor. Post Plus adı verilen özellik, içerik oluşturucuların ayda 3,99 ABD doları, 5,99 ABD doları veya 9,99 ABD doları ücretleri ile abonelik sunmasına olanak tanıyor ve bu da okuyucuların yalnızca aboneler için hazırlanan gönderilere erişmesini sağlıyor. Şimdilik, özellik yalnızca belirli içerik oluşturucular için “sınırlı bir beta” sürümünde mevcuttur.

tumblr app store kayboldu 1
Tumblr'da Para Kazanma Dönemi Başlıyor! 3

Tumblr hala büyük bir sosyal ağ platformu olsa da, platform gittikçe küçülüyor. Tumblr’ın basın bilgileri sayfasında açıkladığı bilgiler doğrultusunda, sayfanın arşivlerine göre, geçen yıl bu dönem 14,8 milyon ve 2012 yılında bu dönem 67,7 milyon olan günlük gönderi sayısı 11.3 milyona düştü. Tumblr, mobile geçiş sırasında zorluk yaşadı ve daha sonra 2013 yılında Yahoo ve 2017 yılında Verizon tarafından satın alındıktan sonra durdu.

WordPress.com’un sahibi Automattic, 2019 yılında Tumblr’ı satın aldı, ancak o zamandan beri sosyal medya platformuyla fazla ilgilenmedi. Takma isim kullanarak blog gönderisi paylaşılan platforma ödeme özelliği getirerek platformu tekrardan canlandırmak pek olası gözükmüyor.

01 Artistv2.0
Tumblr'da Para Kazanma Dönemi Başlıyor! 4

Ancak bu, platformu yazarlar için daha esnek bir seçenek haline getirmeye yönelik bir adım ve mevcut olan kullanıcılara platformda daha fazla vakit geçirmeleri için başka bir neden veriyor olacak. Platform şimdi, kullanıcılarının yaklaşık yarısının Z Kuşağının bir parçası olduğunu söyleyerek genç kullanıcılar tarafından benimsenmeye devam ettiğini vurguluyor.

Tumblr, bu sonbahar döneminde özellikle ilgili geniş bir lansman yapmayı planlıyor ve ayrıca şirket Post Plus ücretlerinden yüzde 5 oranında kesinti alacak. Ayrıca iOS ve/veya Android tarafından yapılacak aboneliklerden şirket yüzde 30’luk uygulama mağazası ücretlerini de içerik oluşturucularının elde ettikleri kazançlardan kesecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler