Cuma, Mart 29, 2024

Türk Oyunu No70 Steam Yeşil Işıktan Sonra Gamescom’da

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam üzerinden “Green Light” (yeşil ışık) alarak yoluna devam eden Türk oyunu No70 geliştirilmeye devam ederken, Gamescom‘a davet edildi. Resmi dili Türkçe olacak oyunun diğer dillerde de oynanabileceği gibi, yurtdışında geniş kitlelere ulaşabilmek için No70 oyununa büyük bir fırsat diyebiliriz. Oyunun detayları ve özellikleri ise haberimizde.

Gizemli ve Bulmacalı

No70‘in aşağıdaki videoları izlemeye başladığınızda yavaş yavaş tüyleriniz diken diken olmaya başlayacak. Birincisi yayınlanan videodaki ses ve müzik insanı derinden etkilediği gibi, Steam‘ın bu oyuna zaten yeşil ışık yakmama gibi bir ihtimalinin olmadığını düşünüyorduk.

No70 oyunu tamamen gizemli bulmacalar ile dolu olup, kişileri gerebilmek için her şeyi düşünmüşler. Oyun içerisinde müzikler tamamen gerilim üzerine kurulu olduğu gibi, size verilen pek çok görevi tamamlayıp çeşitli şifreleri bulmanız gerekecek.

 

 

Unreal Engine 4 ile geliştirilen oyunda (aşağıdaki videoda 1.35 saniyeden sonra ezan okunmaya başlıyor) gerilim hiç eksik olmadığı gibi, bir yandan ezanın okunması, diğer yandan Türkçe olması ve bu kadar başarılı bir hikayeye sahip olması bizleri de derinden etkiledi. Oyunda yeri geliyor karanlık bölgelere giriş yapıyoruz, yeri geliyor sır dolu kapılara giriyoruz.

Ancak bizi yönlendiren iç ses hiç susmuyor. Daha önceden iç sesin konuşarak oyunu yönlendirdiğini dünyanın hiçbir yerinde rastlamamıştık. O yüzden No70‘in kalitesi bir anlamda daha ön plana çıkıyor. Videonun en sonunda ise kapı birden kapanıyor ve küçük bir kız şarkı söylemeye başlıyor. Verilen mesajları yeteri kadar alabiliyor musunuz ?

 

 

No70 Ne Zaman Çıkacak ?

No70 ekibi ve yapımcıları oyuna çok fazla önem verdiklerini, her bir sahne için detaylı olarak çalıştıklarını belirtiyorlar. Önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan dünyanın sayılı oyun fuarlarından birisi olan Gamescom’a da davet alan No70 ardından önü açık bir şekilde oyunu bitirmeye çalışacaklar. Yukarıda izlemiş olduğunuz videolarda da göreceğiniz üzere sahneler ve bölümlerin %41’lik kısmı hazır. Diğer bölümlerin ise ne zaman biteceği konusunda kesin bir tarih bulunmuyor. Ancak 2017’nin başında oyunu Steam üzerinde görebiliyor olmayı ümit ediyoruz.

PC Hocası olarak her zaman söylüyoruz yine söyleyelim: Tüm Türk yapımı oyunları her şekilde desteklediğimiz gibi, bu gibi geliştirilen müthiş oyunları da canı gönülden tebrik ediyoruz. Sanırım Steam üzerinde ilk çıktığında satın alacaklardan bir tanesi biziz diyebilirim.

no70-oynanis-8
Oyun Puzzle Sisteminden İbaret

Bilirsiniz, oyunlar geliştirilirken grafik ve oynanıştan ziyade hikaye de çok önemlidir. Oyuncular oyuna ne kadar bağımlı hale gelirlerse, o kadar çok tutar ve oynanmaya devam eder. O yüzden No70 ekibi de sırlar ile dolu bu oyunu geliştirmek için epey çaba sarf ediyorlar. Yönlendirmiş olduğumuz ana karakterimiz gizemli şifreleri çözmek zorunda olduğu için oyunu puzzle’a benzetiyoruz. Haliyle bu tür sahneleri oluşturmak için müthiş bir efor ve kafa harcamak gerekiyor.

Oyun ilk etap için Early Access (erken erişim oyunu) süzgecinden geçeceğini ve ardından tam sürüm olarak piyasaya duyurulacağını belirtelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler