Cuma, Nisan 19, 2024

Türk Silahlı Kuvvetleri İçin Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü OZAN Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Terörle mücadele kapsamında yollara döşenen mayınları bulmak artık daha kolay hale geldi. Şuanda dünyanın en hafif mayın dedektörü olan Ozan duyuruldu. Merkezi Gebze’de bulunan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen cihaz, aynı zamanda Savunma Sanayii Bakanı tarafından da test edildi.

Uzun İntikallerde Kolaylık Sağlayacak

Özellikle alan taramalarında askerliğini yapmış takipçilerimiz bilecektir. Mayın tarama cihazları ve taşınan yükler uzun süreli alan taramalarında çok büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Saatlerce yürümenin verdiği ağırlığın yanı sıra bir de ekipmanlar eklendiğinde Mehmetçik zorlu koşullar ile mücadele etmek durumunda kalıyor.

Bir nebze de olsa bu durumu hafifletmek ve daha teknolojik bir cihaz ile geniş alan taraması yapabilen ozan geliştirilerek çok yakında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girecek.

mayin tarama ozan 002

Yanlış Alarm Oranı Düşüyor

Şuanda dünyanın en hafif mayın tarama cihazı olarak geliştirilen Ozan sadece 1 kilo 480 gram ağırlığa sahip. Görev alanlarında kolay taşıma ve harekat bölgesine hızlı intikal edebilmek için güvenlik birimlerimize yardımcı olurken, yanlış alarmların önüne geçebilmek için hedef tespitinde operatöre sesli, görsel ve titreşimli olarak 3 farklı ikaz sistemi içeriyor.

Üzerinde bulunan kumanda sisteminden de LCD ekrana bakarak alan derinliği genişletilip kısaltılırken, farklı materyallere karşı da içerisinde bulunan yazılım ayrıştırmalar yapabiliyor. Bu sayede daha az hata ve daha az yanılgı ortaya çıkmış oluyor.

mayin tarama ozan 004

Ülkemizin daha çok gelişmeye ve daha hızlı değişimlere ihtiyacı var. Bu tür çözümler güzel olmak ile birlikte, arkadan gelen nesillerin de bu denli üretim hevesi olan, bir şeyleri geliştirmek için fikir sunan ve kendisini ifade edebilen dolu insanlar olması gerekiyor. Biz de bu konuda hem katıldığımız seminerlerde kardeşlerimize aktarıyor hem de bir girişimci olarak ne kadar önemli detaylar olduğunu biliyoruz.

Umarız her şey daha güzel olur ve çok daha iyi çalışmalara imzalar atılır. Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

mayin tarama ozan 003

mayin tarama ozan 005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler