Perşembe, Ekim 17, 2024

Türk Telekom’da İstifalar Gerçekleşti, Bankalar Hisselere Ortak Oldu

Bu hafta ilginç gelişmeler olmaya devam ederken, bir detay da Türk Telekom cephesinden geldi. Firma OTAŞ‘ta bulunan %55’lik hisselerini Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası ortaklığı ile Levent Yapılandırma A.Ş’ye devretti. Ayrıca yönetim kanadında da başta Hariri olmak üzere, 4 isim istifasını verirken, yeni Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda BTK’nın eş başkanı olan Ömer Fatih Sayan oldu.

Devir işlemleri tamamlandıktan sonra, A grubu hisselerin yönetimi artık özel amaçlı şirketlerin eline geçmiş oldu.

Türk Telekom Resmi Açıklama Yaptı

“Şirketimiz hissedarlarından olan Ojer Telekominikasyon A.Ş‘nin, Şirketimizde bulunan %55’lik oranındaki hisselerini OTAŞ‘a kredi veren bankaların paydaş olacağı SPV (Özel Amaçlı Şirketler) aracılığı ile devralınması süreci ile ilgili şirketimiz tarafından açıklamalar yapılmıştı. Söz konusu bu açıklamalarda, şirketimize herhangi bir bildirim yapılması durumunda ilgili mevzuat ile kamuoyu bilgilendirilmesi yapılacağı bildirilmişti.”

“Bu kapsamda, OTAŞ‘a ait olan hisselerin devri Türk Ticaret Kanunu‘nun 198. maddesi uyarınca yapılan bildirime istisnaden, %55’ini oluşturan A grubu hisselerinin tamamının söz konusu bahsi geçen özel şirketlere devredilmiştir. Türk Ticaret Kanunu’nun 499. maddesi uyarınca şirketimiz pay defterine yeni hissedar olarak kaydedilmiştir.”

omer fatih sayan - PC Hocası

Ömer Fatih Sayan Yeni Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı (Yukarıda)

turk telekom hisseler 003 - PC Hocası

Kimler Türk Telekom’dan İstifa Etti?

Söz konusu devir işlemlerinin ardından başta Mohammed Hariri olmak üzere, Cenk Serdar, Faisal Mohammed Aldughaither ve Al-Hakam Marwan Moh’d Kanafani de şirketlerindeki tüm görevlerinden ayrılma kararı aldılar. Ardından Türk Telekom’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan oldu.

BENZER:  Katlanabilir Telefon Satışlarında Zirve El Değiştirdi! Sektördeki Yeni Lider Belli Oldu…

İstifaların hemen ardından ise yerlerine üyelik için Hakan Aran (Mohammed Hariri’nin yerine), Muammer Cüneyt Sezgin (Cenk Serdar’ın yerine), Eyüp Engin (Al-Hakam’ın yerine) atanmış oldu.

Bir gelişme daha ertesi gün yaşandı. Türk Telekom‘un Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olan Hakan Dursun’da görevinden ayrılırken, söz konusu atamaların gerçekleşmesi ve onaya sunulması için 25 Ocak 2019’da olağan üstü genel kurul toplantısı yapacak.

turk telekom hisse - PC Hocası

mohammed hariri - PC Hocası

Mohammed Hariri – Eski Telekom Hissedarı (Yukarıda)

Adil Kullanım Kotası İle Büyük Tepkiler Almışlardı

Türk Telekom‘un bundan 2-3 hafta önce açıkladığı “kotalı sistem” uygulamasına internet kullanıcılarından büyük tepkiler gelmesi üzerine geri adım atmışlar ve kotalı sistemi kaldırdıklarını duyurmuşlardı. Sonrasında ise paket fiyatlarındaki zammın gelmesine de yine kullanıcılar büyük tepkiler verirken, sitelerindeki fiyatlar da sonradan güncellenmişti.

Alınan bu kararlar ve fiyat politikaları istifaları da peşinde getirmiş olabilir. Yeni sezonda bakalım nasıl bir Türk Telekom göreceğiz biz de merak ediyoruz. Düşüncelerinizi aşağıdan bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

turk telekom hisseler 002 - PC Hocası

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler