Cuma, Mart 29, 2024

Türkiye AB Arasında Vize Kalkıyor Gerçeği

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir kaç gündür internette “Türkiye ve AB arasında sorunlar çözüldü. Vize krizi kalkıp, tamamen vizesiz seyahat devreye girecek.” Şeklinde pek çok haber dolaşıyor. Öncelik olarak bu durumun ne kadar doğru olduğuna hep birlikte göz gezdirerek analiz edeceğiz.

Böyle Bir Şey Mümkün mü ?

Gönül ister ki, evet mümkün olsun. Ancak yıllardır Avrupa Birliği‘ne girme hayali gibi bu da bir hayalden ibaret arkadaşlar. Tekrar ve tekrar söylüyorum; inşallah o gün gelir de, bende bu konuyu güncelleyerek “arkadaşlar ben haksızmışım, Türkiye ile AB arasında vize kalktı.” diyerek yediğimi yutarım.

Böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimali, kırmızı karın yağma ihtimali ile aynıdır. Özellikle AB bizlerle oyun oynamaya devam ettiği gibi, sürekli iç ve dış tehditlere karşı ataklar sergilemeye devam ediyor. Her şeyi geçtim doların yükselmesinin en büyük nedenlerinden birisi de yine kendileri zaten.

turkiye ab vize

“Dost Ayağa Düşman Başa”

Bir yandan ‘Türkiye bizim müttefikimiz biz onlarla çok iyiyiz.” yalanları sıkarken, öbür yandan da kuyu kazmaya devam eden bir ülkeden bahsediyoruz. Lütfen sosyal medya üzerinde çıkan bu asılsız haberlere kulak asmamanızı tavsiye ediyorum.

Büyük haber siteleri de hit çekebilmek adına bu tür haberleri zaten yapıyorlar. Son dedikoduda ise güya AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos AB ile Türkiye’nin yakında vizeleri kalkarak vizesiz seyahat edilebileceğini söylemiş. Böyle bir video ortada olmadığı gibi, sadece yazılı olarak yayınlandı. Zaten böyle bir şey gerçekleşsin, ben bu içeriği güncelleyip, yutmaya hazırım.

Eğer hala vize konusunda umut besleyenler varsa, Hürriyet Gazetesinin yıllar önce yayınladığı şu manşeti hatırlatmak isterim;

turkiye ab

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler