Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin’in Kurucusu Elon Musk Olduğu İddiaları Güçleniyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin ve dünyanın hayranlıkla izlediği Elon Musk bu sefer Bitcoin konusunda ismi sürekli anılmaya başlandı. Bitcoin tarihin en yüksek rekorlarını kırmaya devam ederken, ortaya çıkan bir iddia herkesin kafasında ‘acaba ?’ sorusunu uyandırdı. Bitcoin’in arkasında Satoshi’den sonra Elon mu var ?

Kendisine Yöneltilen Soruya Şaibeli Cevap Verdi

İddia 1: Dünyaca ünlü girişimci olarak tanınan Elon Musk, son iddialardan sonra konusunda kafaları karıştırdı. Ortaya atılan iddiada ise Satoshi isminden sonra arkada Musk’ın bulunduğu konusuydu. Şimdi adam son zamanlarda yaptıkları ile büyük gündemler oluşturmaya devam ederken, ülkemizde de ‘ha oldu her şeyi Elon’a bağlayın’ demeye başladılar. Ancak Elon tarafından yapılan açıklama ne yazık ki inkar edici değil, tam tersi onaylayıcı türden.

Şimdiye kadar hep Bitcoin’in kurucusunun Satoshi Nakamoto adında birisinin olduğunu biliyorduk. Ancak bunlar tabii ki internetteki haber sitelerinin kaynaklarının yayılması ile böyle bir algı oluştu. Bu sanal para biriminin nasıl oluşturduğu ve nasıl yaydığı konusunda ise en ufak bilgi bulunmuyordu. 

İddia 2: İkinci iddia ise Elon Musk‘ın kısa sürede nasıl bu kadar zengin olduğu ve servete sahip olduğu konusuydu. Tamam adam girişimci olarak pek çok şeye imza attı ve atmaya da devam ediyor. Fakat uzmanlara göre bu yatırımların yapılması için büyük bir kaynağın gerektiği ve Sanal Para tarafında kazanılan paraların bu tarafa yatırım olarak uygulandığı iddialarıydı.

elon musk bitcoin 002

SpaceX’ten Ayrılan Çalışan Konuştu

Şuanda Bitcoin 9700 dolar değerlenme seviyelerinde hala artmaya devam ederken, 2015 yılında SpaceX‘ten ayrılan ‘Sahil Gupta’ adındaki eski çalışan bu açıklamaları yaptı. Gupta “Paypal ile dijital para konusunda büyük tecrübesi bulunan Elon Musk, Bitcoin’in ‘gizli’ mucidi konumunda yer alıyor.” dedi. Ancak şuan bu iddianın arkasında net bir şekilde Elon Musk var denilemiyor.

Aynı zamanda Gupta Bitcoin’in kaynak kodlarının C++ ile yazıldığını belirtiyor. Ona göre bu program üzerinde kodlamaların çoğunu Elon SpaceX’te de sık sık kullandığını söyledi. Hatırlarsanız 2008 yılında global finansal krizde karşımıza çıkan Bitcoin, Musk’ın tüm dünya genelindeki küresel sorunları çözmek üzerine istemiş olduğu sanal bir para birimi olduğu belirtiliyor. Ayrıca ürün tanıtılırken, dökümünların dilinde de Musk’ın konuşma tarzına yakın içeriklerin yer aldığı söyleniyor.

Satoshi Dayı Yalan mıydı ?

Şuanda Satoshi Nakamoto’nun durumu muallakta. Ancak biz yine de Elon Musk’ın Bitcoin üzerinde etkisi olduğunu düşünmüyoruz. Bir de şöyle bir olay var: 2014 yılında Elon Musk‘a sorulan soruda “Kripto paralar hakkında ne düşünüyorsunuz ?” sorusuna Musk şu cevabı verdi: “Satoshi Nakamoto’da keşfedildiğine göre, bence artık dava kapandı.” demişti. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler