Çarşamba, Nisan 24, 2024

Fortnite Battle Royale’da Hile Açan Çocuk Mahkemelik Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fortnite Battle Royale adı ile piyasaya çıkış yapan ve geliştiricisi Epic Games olan (PUBG Çakması) bu oyun kısa süre içerisinde genç arkadaşlarımızın ilgisini çekmişti. Yurt dışında öyle popüler oldu ki, oyunun hemen hack kayıtları açılarak internette yayınlandı. 14 yaşındaki genç kardeşimiz ise Fortnite üzerinde hack açıp videosunu çektiği için mahkemelik oldu.

Epic Games Bu Konuda Çok Hassas

Ülkemizdeki yeni nesil genç arkadaşlarımız kendilerini birden bir şey zannedebildikleri için bu tür hatalara çok kolay kanabiliyorlar. Bilirsiniz orta kuşakta şöyle sözler dolanır: “kardeşim yeni gelen nesilden hiçbir şey olmaz. Çocuklar kendi annesine küfredecek kadar zihniyete bürünmüş.” gibi pek çok yorum yapılıyor. Haksızlar mı ? Bence çok haklılar. Zira yeni nesil internet ile büyüdüğü için, internet uğruna her şeyi yapabilmeyi hedef edinmişler. Hatta her şeyi geçtim, okumayı bırakıp “ben yutupçu olucam” diye dolaşanlar da var.

Fortnite Battle Royale oyununda ise 14 yaşındaki genç kardeşimiz hileyi kullanıp, sağda solda yayılmasını da isteyerek YouTube’da bir video çekiyor. Ardından Epic Games bu videoyu tespit ederek kanalın sahibine (yani çocuğa) alelen dava açıyor. Tabii çocuk dava kağıdı eve gelince tutuşup videoyu silse de, yayılmasına neden olduğu için olaydan kurtulamıyor.

Sonrasında yalvar yakar ailesi devreye girse de, firma ile iletişimleri yetmiyor. Sonuçta adamlar o oyundan para kazanıyorlar. Bu tür hileleri kullanarak da firmanın zarar etmesini sağladığı için Epic Games kesinlikle davayı geri çekmiyor.

fortnite battle royale 002

“Çocuğun Annesi Hile Yaptığını İnkar Etti”

Freak’ın haberine göre çocuğun annesi oğlunun böyle bir hile yaptığını inkar etse de, Epic Games ispatları ile birlikte mahkeme yolunu çoktan tutmuştu. Bu dava üzerinde yargılanan çocuk yaşı ne kadar küçük olsa da, kullanıcıları teşvik edip, firmayı zarara soktuğu için büyük bir ceza alacak.

Ancak şuan ki tahminimize göre 14 yaşındaki bir çocuğun bir oyun yüzünden hapis cezası alamayacağı için, hileden kaynaklanan tüm zararın çocuğun ailesi tarafından karşılanması kararı alınacağını düşünüyoruz. Bakalım mahkeme sonucunu biz de yurt dışından yakından takip ediyor olacağız. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Aşağıdaki yorum bölümünden fikirlerinizi iletin tartışalım.

Önemli Not: Oyunun Türkiye’den de pek çok kullanıcısı mevcut. Eğer hile yapmayı düşünüyorsanız, bir kere daha düşünün derim. Özellikle “genç” arkadaşlarımız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler