Cuma, Mart 29, 2024

Türkiye Bugün Sinop’ta Bir İlk Olarak Füze Denemesi Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye tarihinde bir ilk olarak bugün (11 Mayıs 2017) Sinop’ta Füze denemesi gerçekleştirildi. Deneme Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından doğrulanırken, testler Sinop’ta yapıldı.

BORA Füzesi Denendi

Bugün Sinop’ta gerçekleştirilen füze denemesi hakkında bilgiler veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, testin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtirken aynı zamanda: ‘Türkiye’nin artık kendi füzesini yapma durumuna geldi, gurur duyuyoruz.’ dedi.

Füze Roketsan tarafından gerçekleştirildiği gibi, Karadeniz’e yerleştirilen bir hedefe Sinop’tan kalkıp yapan Bora füzesi tam isabet ile vurdu.

bora fuzesi sinop

BORA Füzesinin Özellikleri Neler ?

Bora füzesinin çapı tam 610 mm boyutunda. Şuanda sistem üzerinden kontrol edilebilen Bora, yüksek teknoloji ürünü olan seyrüsefer ve otomatik sistemlerde yer alan ‘at ve uzaklaş’ taktiğini başarılı bir şekilde yerine getirebiliyor.

Sistem şuanda farklı marka ve modellerde araçlar için düzenlenebildiği gibi, farklı versiyonlar için de tasarlanabiliyor. Füze ilk Abu Dabi’de gerçekleştirilen IDEX-2017 Savunma Sanayii Fuarında gösterilirken, Roketsan tarafından yapılan yerli adı ‘Bora’ olacak olan uzun menzilli füze sisteminin ihraç versiyonu “Khan” adı ile verildi.

Roketin ağırlığı şuanda 2500 KG olduğu gibi, savaş başlığı da eklendiği zaman 450 KG daha ek yük biniyor. Füzenin sapma oranı ise <50 m olarak açıklandı. Roketin şuan için GNSS / INS ve INS olarak iki farklı modeli bulunuyor. Bora füzesinin şuanda tam net menzili açıklanmazken, ortalama 340 KM olduğu düşünülüyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler