Salı, Nisan 23, 2024

Türkiye siber saldırılara karşı hacker ekibi için düğmeye basıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dönem dönem gerçekleştirilen siber saldırılar ülkemizde tahmin edilenden çok daha fazla zararlara yol açtığı gibi, BTK bu konuda harekete geçerek Türk gençlerden oluşan White Hacker ekibi kurmaya hazırlanıyor. Bu ekip için başvurular başladığı gibi, maaşlar konusunda da ufak açıklamalar mevcut.

Dünyanın pek çok yerinde yaşanan siber saldırıların önüne geçilebilecek henüz kesin bir çözüm bulunamadı. Ülkemiz de ciddi anlamda siber saldırılara maruz kaldığı için bu konuda önlem almaya kararlı. BTK tarafından oluşturulacak yeni ekip, hack faaliyetleri gösteren kişi ve kişiler için önleyici rol üstlenecek.

White Hacker kavramını bilmeyenler için ufak bir açıklama yapalım; White Hacker’lar tabiri caizse iyi niyetli ve bu yönde çalışmalar yapan kişilerdir. Yani sitelerin güvenlik açıklarını bulup kapatan, açıkların kapatılması için ilgili birimlere bilgi veren, zararlı çalışmalar yapan kişilere karşı önlem alan kişilerdir.

siber guvenlik uzmani
Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Akbank’a düzenlenen siber saldırı sonucunda 5 milyon dolardan fazla nakit para SWIFT yöntemi ile yurtdışına transfer edilmişti. Bu ve bunun gibi pek çok saldırı gelmeye devam ettiği gibi, hedefler konusunda çalışmalarda da gelişmeler var. Genç bilişim uzmanları başta olmak üzere White hacker (beyaz hacker) adı verilen ekip oluşturularak bu çalışmalarda rol verilecek. Maaşlar konusunda net bir bilgi olmamakla beraber minimum 5 bin TL ile maksimum 12 bin TL arasında olacağı söyleniyor.

Başvuru yapacak kişiler için siber güvenlik tarafında yazılım bilmesi, sitelerin açıklarını bulabilecek deneyimlere sahip olması, varsa daha önceden referansları ve yaptığı çalışmalar da başvuru için fayda gösterecek. BTK tarafından oluşturulan bu siber güvenlik ekibine dahil olmak üzerseniz [email protected] adresine kendinizi tanıtan, CV’nizin yer aldığı ve çalışmalarınızın bulunduğu bir mail gönderebilirsiniz.

Resmi başvuru linki ve detaylı başvuru tarihi konusunda henüz bir gelişme yok. Ayrıca bu kadronun kaç kişiden oluşacağı da henüz netleşmedi. Ancak BTK Başkanı Ömer Faruk Sayan‘ın yapmış olduğu açıklamada başvuruyu gerçekleştiren kişilere hızlı dönüş yapılacağının da mesajı verildi. Eğer siz de bu konuda kendinize güveniyorsanız mail yolu ile başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. zamanında muhabe değilde bilgisayar bölümü seçeydik yazılım öğrenirdik ne güzel, hocam yazılım derken ”siber güvenlik tarafında yazılım bilmesi” hangi yazılım dili oluyor bu 😀

    • Hocam sibergüvenlik için öncelikle iyi bir veritabanı bilgisine ihtiyacınız sonra ağ yönetimi ıt management sonrada python gibi yazılım dillerine ihtiyacınız var çünkü bütün sızma testlerinin penetration tools python ve perl kodlanmıştır.

  2. D-dos saldırıları engellenemez ama tabiki korumanın tek yöntemi olarak önceden saldırı hakkında bilginizin olması saldırı zamanında ise serveri kapatmanız lazım saldırı hakkında bilginizin olması için ise bir hacker olmanız yeterlidir ama vatanını seven bir hacker önceden saldırı istihbaratını alıp savunmaya geçmektir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler