Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye ve Rusya 5. Nesil Savaş Uçağı Geliştirmek İçin Görüşmelere Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alma nedeniyle Türkiye’nin Amerika ile arasındaki kızışmalar gün geçtikçe artıyor. Türkiye’nin Amerika’dan 100 adet 5. nesil savaş uçağı F-35 siparişinin teslim edilmemesi söz konusu sürekli meydana geliyor. Bunun üzerine Rus yetkililer ile Türk yetkililer 5. nesil savaş uçağı üretimi için masaya oturdu.

Türkiye ve Rusya Birlikte 5. Nesil Uçağı mı Üretecek?

IDEF 2019 Fuarına katılan Rus yetkililer, 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunda Türkiye ile ortak çalışma yapaya hazır olduklarını belirttiler. Ayrıca Rus yetkililer 5. nesil savaş uçağı üretimi için Türk yetkililer ile görüşme başlattıklarını belirttiler.

Bu açıklama Rusya’nın silah ihracat şirketi olan Rosoboroneksport’un Genel Müdür Yardımcısı Sergey Ladygin’e ait. IDEF 2019 fuarına katılan Ladygin, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi ticaretinin dünya’da büyük ses getirdiğini ve Türkiye ile tekrardan savaş uçağı ve helikopteri üretiminde ortak olarak çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

20190430 191850 16 9 1556719955

Türkiye ile Rusya’nın ortak 5. nesil savaş uçağı üretimi için Rusya savunma bakanlığından da açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko: ” Türkiye alternatif arayışına girerse, böyle bir alternatif her zaman var. Su-57, özellikleri açısından büyük ölçüde F-35’ten daha iyi. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabul ederse, Rus-Türk ortak 5. Nesil savaş uçağı bile geliştirilebilir ” şeklinde konuştu.

Editörün Yorumu: Türkiye’nin savunma sanayisi sektöründe son yıllarda ilerleme kat etti. S-400 hava savunma sistemleri konusunda da geri adım atmamalı. Ancak 5. nesin savaş uçağı olan F-35’in Türkiye’ye çok şey katacağını belirtebilirim. Rusya ile ortak 5. nesil savaş uçağının ne kadar iyi olacağını zaman gösterir ancak F-35 savaş uçağı biraz daha ağır basıyor gibi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler