Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye’de 5G testleri yapılmaya başlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

5G ağlarını kurabilmek ve bundan bir kaç sene sonra hazır hale getirebilmek için testler yapılmaya başlandı. Ericsson Türkiye‘de bu testi gerçekleştiren ilk kuruluşlar arasında yerini aldı. Dünya çapında yapılan testler ile birlikte 5G teknolojisi adım adım yaklaşıyor.

Ericsson Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğu mobil 5G testinde 22 Gbps‘yi aşan aktarım hızına ulaşmayı başardı. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Türkiye 5G teknolojisini kullanacak olan ilk ülkelerden olacağını sizlere bildirmiştik. Şimdi ise 5G teknolojisi için testler yapılmaya başlanarak kollar sıvandı.

17 Ocak 2017 (Bugün) tarihinde İstanbul Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 5G konferasına Ulaştırma Bakanlığı, Telekom operatörleri, sektör temsilcileri ve BTK kurumu da katıldı.

Ericsson 5G testi

Ericsson 5G testi 002
5G ne zaman kullanıma sunulacak ?

Şuanda çalışmalar bir yandan devam ederken Türkiye’de ilk 5G kullanımı ticari amaçlı olacak. O da 2020 yılında kullanılabilir olarak piyasaya sürülecek. Standart kullanıcılar ise 2023 yılında 5G teknolojisinden tamamı ile yararlanabiliyor olacak.

Ericsson 5G testi 003
Ericsson’un gerçekleştirdiği 5G testinde ise çığır açacak bir gelişme yaşandı. Taşınabilir cihaz kiti oluşturan Ericsson, 5G‘yi bu ağ üzerine kurarak testlerini gerçekleştirdi. Yapılan bu testlerden sonra ise Ericsson Türkiye Genel Müdürü olan Ziya Erdem şunları söyledi: “Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde Türkiye’de teknolojik gelişmeler bize çağ atlatacak. ABD’de bir doktorun 5G teknolojisi sayesinde Türkiye’deki hastasını robotlar vasıtası ile anlık olarak ameliyat edebilecek. Şoförü olmayan sürücüsüz araçlar bizi dilediğimiz yere bırakacak. Bu gibi bir çok örneği yaşamaya başlayacağız. Tabii ki tüm bunlar 5G teknolojisi ile birlikte gelecek.” dedi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler