Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye’de Robotik Teknoloji Adına Güzel Şeyler Oluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilindiği üzere, maalesef ülkemiz bilim merkezi sayılmaz, ancak ülkemiz bu anlamda sürekli gelişme kaydedediyor ve bilime verilen önem daha da artıyor. Öyle ki artık ülkemizde kodlama ve robot geliştirme üzerine eğitim veren okullar kendini göstermeye başladı. Bu durum bizim için iyi bir haber, çünkü böyle okulların açılıyor olması, bu alanlara ilginin arttığını gösteriyor.

Bu okullardan bir tanesi de Ankara‘da kurulmuş olan BilgeAlan Eğitim Kurumları adıyla LEGO dan lisanslı olarak, hizmet veren bir eğitim kurumu. Bu kurum LEGO Education İnnovation Studio kurmuş ve bir etüt merkezi bünyesinde çocuklara bilimi kodlayarak öğretiyorlar. Okul öncesi seviyesinden başlayıp ortaokulun sonlarına kadar tüm çocukların katılabildiği bu sınıflarda, haftada 2 – 3 saatlik bir eğitim sürecinde eğitim alıyorlar. Kodlama yapmayı, robot tasarlamayı ve bu robotun yazılımını üretmeyi öğreniyorlar. Ayrıca bu öğrenciler LEGO bünyesinde yapılan, FIRST LEGO League yarışmalarına da takım halinde katılma şansı elde ediyorlar.

EV3 brick

Bu eğitimler elbetteki bu yaştaki çocuklar için bilime atılan ilk adım olarak inanılmaz bir başlangıç. Yeterli hayal gücüne ve heyecana sahip öğrenciler eminiz ki ilerde kendi robotlarını üretme ya da bu alanda imkan sağlayan dev teknoloji merkezlerinde çalışma fırsatı bile yakalayabileceklerdir. 

Şimdilik bu okullardan Türkiye’de 3 tane var umarız bu sayı daha da artar ve her öğrenci böyle bir eğitimi deneyimleme fırsatı bulur. Tabi ki henüz daha devlet okullarında böyle bir eğitim alma imkanının da doğmamış olduğunu belirtmek isteriz.

Burada ailelere düşen görev, bunun bir oyuncak ya da vakit öldürmek için yapılan bir hobi olmadığını bilmeleri ve içerisinde olduğumuz bu bilim çağında çocuklarının, gelişmiş ülkelerdeki çocukların gerisinde kalmaması için, böyle eğitimleri almaları adına bilinçli olarak çocuklarını yönlendirmeleri.

Bu videoda LEGO Education İnnovation Stüdyoda eğitim almış bir ilkokul öğrencisinin uyguladığı üç robotu izleyeceksiniz. İki tekerlek üzerinde dengede durmaktan, düz bir sırık üzerinde elleriyle tutunarak ilerlemeye varan çeşitli komutlar yüklediği robotlar var.

FIRST LEGO League Turnuvalarından Bir Görüntü

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler