Cuma, Mart 29, 2024

Ubuntu Artık Windows Mağazadan İndirilebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Açık kaynak kodlu Linux platformunun en çok sevilen işletim sistemlerinden birisi olan Ubuntu’ya artık çok kolay bir şekilde ulaşabileceğiz.Windows Mağaza ile birlikte Ubuntu artık birkaç tık uzağımızda.

Microsoft, Windows Mağaza’da bulunan uygulama yelpazesini genişletmekte kararlı.Son zamanlarda geliştiricleri bu konuda teşvik etmesi ve hali hazırda bulunan yazılımlara mağazasında yer vermesi bu duruma en büyük gösterge.Açık kaynak kodlu ve Linux’un bir sürümü olan Ubuntu, Windows 10 Mağaza’da yerini aldı.

Başlıksız 2 6

Kullanıcılar bu durumdan gayet memnun.Ubuntu Bash ile kolay ve sorunsuz bir şekilde açılan işletim sistemimizi Windows Mağaza’dan indirebilmek için Windows Insider Programı’na dahil olmamız gerek.

Windows Mağaza’dan indirebileceğimiz Ubuntu sayesinde virüsleri ve kötü niyetli yazılımları silmek bizler için çok daha basit olabilir, genellikle kötü niyetli yazılımlar Windows odaklı yapılır.Windows içerisine .exe uzantılı dosyalar çalışabildiği için silmek o kadar basit olmayabilir ancak Ubuntu .exe uzantılı dosyaları normal bir dosya olarak göreceğinden kolaylıkla bu zararlı yazılımları silmenizde sizlere yardımcı olacaktır.

Bu davranışıyla büyük ilgi toplayan Microsoft, ilerleyen günlerde bizi şaşırtmaya devam edecek gibi görünüyor.

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler