Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye’deki Referandum Oylaması Dünya’dan Anlık Takip Ediliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün saat 07:00 itibari ile başlayan 16 Nisan Referandum oylaması sadece Türkiye’de değil, Dünya genelindeki 22 ülkeden anlık olarak takip ediliyor. Sonuçlar henüz yansımaya başlamasa da, internet üzerinden yapılan paylaşımlar ve anlık bildiriler sürekli takip altında.

Referandum Saat Kaçta Sonuçlanacak ?

Sandıkta halk oylarını kullandıktan sonra, sandık başındaki yetkililer oylamaları teker teker sayacak. En son oylama Doğu’da 16:00 olurken, Batı’da saat 17:00 olarak belirlendi. Oyları kullanırken sadece Evet ve Hayır seçenekleri olduğu için zorlanacak bir durum da oluşmadı.

Sonuçlar ise saat 18:00’dan itibaren Türkiye’deki tüm televizyonlardan anlık olarak yayınlanacak. Zira oylamaların sayılması da diğer seçimlere göre çok daha kolay olacağı için en geç saat 22:00 itibari ile tüm sonuçların verilmiş olacağını düşünüyoruz.

Biliyorsunuz, yurt dışında Türkiye’deki referandum sonuçlarını merakla bekleyen pek çok ülke var. Sandıklar açıldıktan hemen sonra aynı veriler yurt dışındaki pek çok kanalda da canlı olarak yayınlanabilir.

referandum evet hayir

Bu Sene Genç Seçmen Sayısı Arttı

18 yaşını doldurmuş olan yeni genç seçmenler de 16 Nisan Referandum oylamasına katılarak ilk kez oylama yapmış olacaklar. Yüksek Seçim Kurulu‘nun yaptığı resmi açıklamaya göre yeni genç seçmenlerin sayısı 1 milyon 47 bin 192 olarak belirlenmiş durumda. Bu rakam 2014 yılında 1 milyona yakındı.

2015 Genel Seçimlerden sonra ise yurt içerisinde 53 milyon 741 bin 838 vatandaş oy kullanmıştı. Bu sene bu rakamın 58 milyona ulaşması bekleniyor. Yurt dışında ise 2 milyon 866 bin 979 vatandaşımız oylarını kullanmıştı. 2011 yılındaki verileri 2015 yılı ile kıyasladığımızda ise toplam 3 milyon 802 bin 495 kişilik bir artış söz konusu.

Oy Pusulaları YSK Tarafından Yayınlandı

16 Nisan Referandum oylaması hala devam ederken, eğer oyunuzu henüz kullanmadıysanız Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanan aşağıdaki ‘geçerli ve geçersiz’ oy pusulalarını yakından incelemenizi tavsiye ederiz. (Net göremiyorsanız resmin üzerine tıklayın.)

ysk gecerli gecersiz oy pusulalari

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler