Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye’nin ilk yerli turistik denizaltısı Nemo Primero kalkışa hazır

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu senenin başında Türkiye’nin ilk yerli turistik denizaltısı olarak tanıtılan Nemo Primero, şimdi yaz sezonu için hazır hale getirildi. Son testleri ve dalışlarının tamamlandığı turistik denizaltı, 40 metre derinliğe inerek suyun altındaki güzellikleri gösterecek.

İlk olarak Alanya’dan başlayan ve sonrasında Antalya’ya geçerek devam edecek olan ilk turistik denizaltımız Nemo, sualtı zenginliklerimizi misafirlere göstermek için harekete geçecek. 48 kişilik yolcu kapasitesi bulunan denizaltı günde altı sefer yaparak hizmet verecek. Sıçan Adası‘ndan Antalya limanlarına kadar ilerleyen Nemo, 40 metre derinliğe kadar inerek muhteşem görüntüler elde ediyor.

turistik denizalti nemo primero 002
Finlandiya‘dan ithal etmiş olduğumuz Nemo Primero, Mark IV serisinin onuncu denizaltısı olarak geçiyor. 48 yolcu ve 2 pilot ile birlikte dünyanın en gelişmiş teknolojisi bu denizaltıya sığdırılmış durumda. Yüksek bataryası sayesinde 10 saate kadar kesintisiz bir şekilde seyir edebiliyor. Aynı zamanda 72 saate kadar suyun altında kalabiliyor. Hiçbir destek almadan maksimum 10 dalış yapabildiği gibi, yüksek manevra kabiliyetlerine de sahip.

turistik denizalti nemo primero
Dalış trim sistemleri Nemo‘nun 1 dakikadan daha az bir sürede aşağıya doğru inerek satıh yapabilmesini sağlıyor. Sonrasında ise kaptanlar tarafından denizaltının kontrolü başlıyor. İçerisindeki hava, oksijen takviyesi ile birlikte tazelenerek, klima ile sürekli serin tutulabiliyor. Bu sayede dalış süresince yolcular rahat ve konforlu seyahat edebiliyorlar.

turistik denizalti nemo primero 004
Nemo Primero, batarya sistemlerinden tüm camlarına kadar modernizasyondan geçirildiği gibi, sahil yedekleri dahil, batarya şarj sistemi ve hava kompresörlerine kadar yenilenmiş durumda. Lafı daha fazla uzatmadan Mehmet Bey’in paylaştığı Nemo‘nun test sürecini aşağıdan izleyelim.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler