Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye’nin Rusyadan Satın Alacağı S-400 Füze Savunma Sistemi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar ülkemiz adına yerli birteknolojik bir gelişme olmasa da, savunma sanayine ve gelişmesine büyük katkılar katacak olan dünyaca ünlü Rus füze savunma sistemi S-400 ile ilgili gündeme Türkiye’nin satın alacağı haberleri düştü. Bu konunun ilgi çeken kısmı ise Rusya bu sistemi bugüne kadar sadece Hindistan ve Çin’e vermesi.

 

s 400 Türkiye 2

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov İzvestiya ‘ya verdiği röportaj da, Rus tarafının savunma sistemleri konusunda Türkiye’yle işbirliğine karşı olmadığını belirtip, “Her iki taraf da bununla ilgileniyor, görüşmelerimiz devam edecek” dedi.
S-400 Füze Savunma Sistemi Özellikleri ;
Genel tanımı olarak bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemi olarak adlandırılmakta. Genişliği 519mm Etkili menzil ise 400 km olarak belirtilmiş. Uzunluğu ise 7,5 m olarak açıklanmış. S-400 temel  olarak  96L6yı rаdаr sistemini kullanmakta.İtici güç olarak soğuk fırlatma sistemi ile fırlatılmak da. Kоmuta merkezinden аynı anda 6 bаtаryаyа komut verebiliyor. Ayrıca hayalet uçak olarak tabir edilen hedefleri de izleme ve bu hedeflere kilitlenme özelliğine de sahip bir füze savunma sistemi.

s 400 Türkiye 3
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Şu anda görüşmeler sürüyor. Görüşmelerde bir ilerleme var; ancak bugün imza noktasında değiliz. Ama görüşmeler sürüyor” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi orta ve uzun vadede yerli bir füze savunma sisteminin yapılmasında yarar sağlayacağı düşünülmekte. Konu ile ilgili olarak daha öncesinde Türkiye Çin ile bir füze savunma anlaşması yapmak istemişti fakat  teknoloji transferi ve fiyat gibi kriterlerde anlaşma sağlanamadığı için bu görüşmeler de verimli geçmemişti.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler