Cuma, Nisan 26, 2024

Twitter Artık Elon Musk’a Ait!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla Motors CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda Twitter’ın yüzde 9 oranlarında hisselerini satın alarak yönetim kuruluna dahil olmuştu ve yönetim kuruluna girdikten sonra Twitter’ı tamamen satın alma yolundaki çabaları nihayet bugün sonuçlandı. Yayımlanan resmi bilgilere göre Twitter yönetimi Musk’ın satın alma konusundaki teklifini kabul etti.

Nisan ayına girmemiz ile birlikte gündeme Elon Musk’ın Twitter’dan hisse aldığı haberi düşmüştü ve akabinde yönetim kuruluna girdikten sonra şirketi tamamen satın almak istediğini paylaşmıştı. Son günlerde şirketi satın alma konusuyla ilgili bir çok gelişmeler yaşanıyor bir çok haberler çıkıyordu.

Nihayet bu heyecanlı gündem sonuçlandı ve Twitter ile Elon Musk arasındaki satın alma muhabbeti Elon Musk aleyhine sonuçlandı. Musk her bir hisse başına 54 dolar 20 cent fiyatlandırma ile toplamda 44 milyar dolar ödeme yaparak Twitter’ı satın aldı.

Twitter’ın tüm yönetimi artık Elon Musk’a ait!

Mevzubahis satış kararının açıklanmasının ardından gerek Twitter yönetimi gerekse de Elon Musk’ın kendisi konuya dair açıklamalarda bulundular. Elon Musk, Twitter’ı satın almasıyla ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

Elon Musk
Twitter Artık Elon Musk'a Ait! 2

İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. Ayrıca, ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var, şirketle çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal ise satış konusu hakkında şu sözleri dile getirdi:

Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı var. Ekiplerimizle gurur duyuyor ve şimdiye kadar hiç olmadığı kadar önemli hale gelen çalışmalarından ilham alıyoruz

Twitter satıldı fakat anlaşma yıl sonunda tamamlanacak

Her ne kadar Twitter ve Elon Musk arasındaki çekişmeli görüşmelerde Musk’ın sunduğu teklif kabul edilmiş olsa da satışa dair anlaşmalar ve resmi evraklar için yapılması gereken bir takım adımlar söz konusu. Twitter Yönetim Kurulu üyelerinin oybirliği ile kabul edilen teklif için Twitter hissedarlarının onayına, geçerli düzenleyici onayların alınmasına ve bir takım hukuki işlemlerin tamamlanması gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler