Salı, Ekim 22, 2024

Twitter, Devlet Hesaplarına Özel İbare Getiriyor

Gündemin çokça konuşulduğu ve eğlencenin dibine vurulduğu Twitter, devlet kurumlarının ve kuruluşlarının sahip olduğu hesaplara yeni bir etiket getiriyor. Bu yeni ibare sayesinde kullanıcılar, bu devlet hesaplarını diğer hesaplardan daha fazla ayırt edebilecek. Yeni özellik şu anda kademe kademe açılıyor.

Twitter yönetimi tarafından yapılan demeçlere göre yeni ibareler, tüm ülkelerdeki kullanıcılar için eş zamanlı olarak gelmeyecek. Şirket bunun yerine, ülkelerdeki devlet kurumlarına parça parça etiket dağıtması gerçekleştirecek.

Bu yeni sistemin şu an için Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Rusya ve Fransa’da devreye gireceği söyleniliyor. Zaman ilerledikçe bu ibarelerin kapsamı daha fazla ülkeye gelecek.

BENZER:  Yapay Zekanın Şakacı Yüzü: GROK!
Twitter

Twitter beyciğim, bu tür bir yeniliğin platformu kullanan kullanıcıların daha bilinçli kararlar vermelerini sağlayacağını dile getiriyor. Ek olarak bilmenizde fayda var ki şirketin, bu etiketleri tüm devlet kurum ve kuruluşları için kullanılmayacağını ifade eden yetkililer, Twitter üzerinde tartışmalara konu olabilecek kurum ve kuruluşlara odaklanarak geliştirildiği gibi görünüyor.

Konuyu anlayabilmek için örnek vermemiz gerekir ise; Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın bir etiketi bulunuyorken Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın bu tür bir etikete sahip olmasına gerek olmayacak..

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler