Çarşamba, Nisan 24, 2024

Twitter, Dünya Liderlerinin Neden Banlandıklarını Detaylı Bir Biçimde Anlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter bugün dünya liderlerine özgü kurallar listesini ve tam olarak ne yapıp ne yapamadıklarını açıkladı. Ayrıca, çizgiyi aşmaları halinde onları nasıl cezalandırmak istediklerini de belirtti.

Blogunda yayımladığı yeni bir gönderide Twitter, tartışmalarının çokça merkezi olan bir konuyu ele aldı: platform kurallarını ihlal ettikleri zaman Twitter’ın önemli kamu rakamlarına karşı ne kadar cezai işlem yapabileceği (veya yapması gerektiği). sempati için yalvardı,

“Kararlarımızın ‘Evet/Hayır’ ikili olma arzusunu anlıyoruz, ama bu kadar basit değil. Aldığımız eylemler ve geliştirdiğimiz politikalar, çevrimiçi konuşma etrafında emsal oluşturacaktır ve bunu, yaptığımız şeyde kasıtlı ve dikkate alınması gereken insanlara borçluyuz.”

 


Twitter, dünya liderlerinin “politikalarımızın tamamen üzerinde olmadığını”ve dünya liderlerini çok özel bir çizgiyi aşarsa sansürlediğini söyleme yolundan çıktı. Öyleyse Twitter’ın yasalarının gerektirdiği sonucu uygulamaması için figüratif dünya lideri şunları yapmak zorunda:

  • Terörizmi teşvik etmek
  • Çocuğa cinsel taciz veya istismarda bulunmak
  • Kendine zarar vermeyi teşvik etme
  • Konunun rızası olmadan çekilmiş veya dağıtılmış birinin samimi resimlerini paylaşmak
  • Adresler veya telefon numaraları gibi özel bilgiler göndermek
  • Bir bireye karşı açık ve doğrudan şiddet tehditleri kullanmak

Bu son kuralın biraz serbestliği mevcut. Twitter şu açıklamayı yaptı:

mdoying 180117 2249 twitter 0241 1stills.0

“Bu son kuralın buna bir yolu var. Twitter’a göre, “kamuoyuna açık insan rakamları ile doğrudan etkileşim ve / veya siyasi ve dış politika konularında yorumlar muhtemelen uygulama ile sonuçlanmayacaktır kamuoyuna açık insan rakamları, günün siyasi meseleleri üzerine yorumlar veya dış politika kılıcıyla doğrudan etkileşimler ekonomik ya da askeri meselelerle uğraşmak genellikle Twitter Kurallarını ihlal etmiyor.”

Yine de, Twitter kuralları ihlal edebilecek tüm paylaşımlar için  görünüşte “sessiz” bir politika uyguluyor. Yayına göre, rahatsız edici tweetleri kullanıcıların sitenin kurallarını ihlal ettiğini görmek üzere olduklarını bilmelerini sağlayan bir bildirimin arkasına koymakta. Ayrıca, şirket tarafından engellenen “söz konusu Tweet’i beğenemeyeceksiniz, cevaplayamayacak, paylaşmayacak ya da retweetleyemeyeceksiniz. Düşüncelerinizi Retweet ile Yorumunuzu kullanarak yine de ifade edebilirsiniz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler