Perşembe, Nisan 25, 2024

Twitter’da Ellen DeGeneres’ı Deviren Liseli

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lise öğrencisi Carter Wilkerson’ın (@carterjwm) ABD’nin ünlü fast food zinciri @Wendys’den bir yıllık ücretsiz tavuk nugget isteği tüm dünyada dikkat çeken bir tweet haline geldi. Bu istek, 3.42 milyon retweet ile Ellen DeGeneres’ın ünlü özçekim Tweet’ini geride bırakarak resmi olarak tüm zamanların en çok retweet edilen Tweet’i oldu.

 

 

En çok retweet edilen üç Tweet listemiz de şu şekilde değişti

resim1

resim2

resim3

Peki bir lise öğrencisinin tavuk nugget talebi nasıl bu kadar etkili hale geldi?

Her şey @carterjwm’in @Wendys’e bir yıllık ücretsiz nugget için kaç retweet’in gerekli olduğunu soran basit bir Tweet atmasıyla başladı.

Wendy’s de bu Tweet’e şöyle yanıt verdi: “18 milyon.” Carter “Olmuş bil” yazarak cevap verdi ve 18 milyon Tweet’e ulaşmak için işe girişti.

Carter’ın bu arayışına yardım etmek için tüm dünya olaya dâhil oldu. @tyleroakley, @debbyryan, @Zedd, @marcorubio, @kathygriffin, @jaketapper, @zaralarsson, @Busyphilipps2, @microsoft, @amazon, ve @hollisterco dâhil büyük markalar, ünlüler ve sosyal medyanın etkili isimleri de Carter’ın çabalarını destekledi.
resim4

resim5

resim6

Bu Tweet, tüm dünyada hızla yayılırken bu sırada da önemli dönüm noktalarına ulaştı.

resim7

Carter Wilkerson hiç olmadığı kadar popüler hale geldi. 1 Nisan’da 138 takipçisi varken şu anda 100 binin üzerinde takipçisi var ve hesabı Twitter’da resmi olarak onaylandı. #NuggsForCarter etiketinin ise Wendy’s’in nugget’larının yer aldığı bir kovayı içeren özel bir emojisi var. Carter ve ailesi, dünyanın onlara sadece biraz nugget yemekten çok daha fazlasını yapma şansı tanıdığının farkındalar. Onlar sadece bir etki yaratmak istediler.

Carter, “Sesimi, inandığım bir şeyi desteklemek amacıyla kullanma şansı yakaladığım için çok mutluyum ve gönderimi retweet eden herkese gerçekten minnettarım. Bu, onlar sayesinde oldu” dedi.

@Wendy’s de Carter’ın başarısına karşılık olarak ona bir yıllık ücretsiz nugget değerinde bir hediye kartı verecek ve koruyucu aile yanında kalan çocuklar için sevgi dolu aileler bulan Dave Thomas Evlat Edinme Kurumu’na Carter’ın adına 100 bin dolar bağışta bulunacak. Carter ise bu sırada web sitesi nuggsforcarter.com’da amacı için daha fazla bağış toplamaya devam ediyor.

resim8

 

Wendy’s, insanlarla yenilikçi bir şekilde iletişim kurmak için Twitter’dan uzun süredir yararlanıyor. Tamamen Twitter’ın Direkt Mesajları aracılığıyla yönetilen ilk interaktif March Madness Bracket’ten Cody Johns’ın yer aldığı “Baconator nasıl yapılır”ın internetten canlı yayınlanan kamera arkası görüntülerine kadar, Wendy’s geniş bir hedef kitlesiyle iletişim kurmak için eşsiz marka sesini sürekli kullanıyor.

Wendy’s şirketinin konsept ve pazarlama sorumlusu Kurt Kane, “Tüm zamanların en çok retweet edilen Tweet’i rekorunu kırdığı için Carter adına daha heyecanlı olamazdık” dedi ve şunları ekledi: “İnsanlarla gerçekçi ve eğlenceli şekillerde konuşmamızı sağladığı için Twitter’ı seviyoruz ve bunun sonucunda onlar da bizi seviyorlar.”

Tüm dünyada duyulan bir #tweet attığı için Carter’a tebrikler! #NuggsForCarter’dan bir porsiyon daha almak isteyenler için konuşmaya katılan insanlar ve markalardan gelen birkaç Tweet’i daha size sunuyoruz:

 resim10 1

resim11

resim12

resim13 1

resim14

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler