Çarşamba, Nisan 24, 2024

Uber, Spin ve Lime Scooterları Artık San Francisco’da Yasal!

Paylaş

silkroad gaminggentr

San Francisco kısa süre önce, daha öncesinde şehirde faaliyet gösteren scooter’lardan yasaklanan Uber’in Jump, Ford’ün Spin ve Lime şirketlerini içerecek izin programını genişlettiğini duyurdu. Ancak kentin scooter operatörlerinin büyümesi iyi bir haber değil: San Francisco’nun orijinal pilot programının bir parçası olan şirketlerden bir tanesi olan Skip’e izin verilmedi ve şirket müşterilere hizmetin sona ereceğini söyleyen bir bildiri gönderdi.

Skip tarafından gönderilen mesaj içeriğinde neler yazıyordu?

“Bugün 15 Ekim tarihinden itibaren Skip scooter’lar artık SFMTA’NIN 2019-2020 için güçlendirilmiş Scooter paylaşım programının bir parçası olarak kiralanamayacak. Geçtiğimiz sene, size hizmet etmek ve memleketimiz San Francisco şehrine yatırım yapmak bir ayrıcalık oldu. Yakında sizi tekrar görmeyi umuyoruz.”

Skip, Ağustos 2018’de San Francisco’nun orijinal pilot programı kapsamında izin verilen iki şirketten biriydi. (Diğeri Scoot’tu.) Ama geçen hafta şehrin sokaklarında 2.500 ilave scooter bulunmasıyla Skip işi bırakıyor. Şirket halen Washington, DC, San Diego ve Austin’de scooter hizmetine devam etmekte.

Skip CEO’su Sanjay Dastoor suçun büyük kısmını San Francisco Belediye Ulaşım Ajansı’nın ayaklarına attı.

“Skip geçen yıl scooter paylaşımı için San Francisco pilot iki operatörden biriydi, Ancak, önümüzdeki yılın genişlemesi için seçilmemiş tek mevcut operatör bizdik. Son iki hafta takımımız için hem alçakgönüllü hem de korkunç geçti.”

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler