Cumartesi, Nisan 27, 2024

Instagram’da Artık Hangi Uygulamaların Hesap Verilerinize Erişebileceğini Seçebileceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kullanıcıların kimlik avı dolandırıcılıklarını fark etmesini kolaylaştıran Instagram, kullanıcı verilerine üçüncü taraf erişimi üzerindeki hakimiyetini sıkılaştırıyor. Facebook’un sahip olduğu fotoğraf paylaşım sosyal ağı artık bireylerin “Instagram hesabına bağlandıkları üçüncü taraf hizmetlerinin tümünü yönetmelerine” olanak tanıyan yeni bir özellik ekliyor.

Bu seçeneğe Ayarlar > Güvenlik > Uygulamalar ve Web Siteleri yolunu izleyerek kolaylık erişebilirsiniz.

Instagram bilgilerinize erişimi olan tüm web sitelerinin kullanışlı bir listesini sağlamanın yanı sıra, verilerinizi belirli bir üçüncü taraf uygulaması ile paylaşmadan önce açık izninizi isteyen yeni bir yetkilendirme ekranı dahi sunuyor.

instagram access hed

Kademeli olarak sunulacak

Yeni gizlilik denetimlerinin kademeli olarak kullanıma sunulması beklentiler arasında yer alıyor ve herkesin kullanımına sunulması altı aya kadar sürebilir. Üçüncü taraf uygulama erişimi, Facebook’un Cambridge Analytica veri skandalı sonrasında, Menlo Park teknoloji devinin uygunsuz verilere yönelik devam eden “Uygulama Geliştirici Araştırması” kapsamında “on binlerce” uygulamayı askıya almasına yol açan çetin bir gizlilik sorunu oldu. 

google plus uygulamasini kapatiyor utbv cover

Aynı şekilde Google, Google+’nın ölümüne yol açan ciddi bir güvenlik açığı keşfettikten sonra Chrome, Gmail, Drive ve diğer hizmetler deki kullanıcı verilerine üçüncü taraf geliştirici erişiminin “kök ve dal incelemesi” yapmakta.

Instagram ise, geliştiricinin API’ye erişimini kısıtlayarak, kullanıcı başına saatte 5.000’den 200’e kadar API çağrısı nın sayısını sınırlandırıyor. Bugünden itibaren sosyal medya platformu, yeni bir Instagram Basic Display API lehine API’yi kullanan üçüncü taraf müşterileri kaydetme seçeneğini de kaldırmakta.

Bu nedenle, girişimler, hassas verilerin haydut partilere ifşa edilmesiyle ilgili endişeleri giderme yolunda uzun bir yol kat edecektir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler