Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tencent China, Videolu Reklamları Kesintisiz Olarak Filmlere Yerleştirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternette bir video izlerken yayının ortasında keyfinizi kesintiye uğratan reklamlar görmek oldukça yayın bir durum. Ancak Çinli teknoloji devi Tencent, farklı bir şey üzerinde çalışıyor, izlemekte olduğunuz videonun içine bir nesne reklamı gömme üzerine uğraşıyor.

Örneğin, bir oyuncu bir fincan kahve tutuyorsa, fincan üzerinde bir reklam görüreceksiniz. Çinli şirketlere odaklanan bir analist Matthew Brannan tarafından yayınlanan aşağıdaki çarpıcı videoda buna benzer bir örnek mevcut.

 

Tencent bu projeyi yürütmek için bir bilgisayar vizyonu ve yapay zeka şirketi Mirriad ile ortaklık kurdu. Şirket, görüntüleme deneyimini kesintiye uğratmadan reklam yayınlayabileceklerini söylüyorlar.

Şimdilik, Tencent bunu kendi video platformunda test edecek. Ancak, bu deneme başarılı olursa, daha fazla video platformları yeni teknolojiyi benimsemek için istekli olabilir. Şu anda bu reklamların tıklanabilir olup olmadığı belli değil.

Brennan, tweet’te haklı olarak belirtildiği gibi, reklam engelleyicileri bu reklamları yakalamak ve engellemek konusunda zorluk çekecek. Yakın gelecekte filmlerde birçok gizli marka ortaklığı görmeye hazır olun.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler