Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ubisoft, Aktif Olmayan Kullanıcı Hesaplarını Kapatabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya uygulamaları ve çeşitli platformlar zaman zaman aktif olmayan kullanıcı hesaplarını kapatabiliyor. Genelde hayalet hesap olarak görülen ve açıldıktan sonra terk edilen ya da uzun süre kullanılmayan hesaplar için bu durum geçerli oluyor. Geçtiğimiz günlerde Ubisoft cephesinden gelen bir haber de firmanın benzer bir uygulamaya gideceğini ortaya çıkardı.

Asıl dikkat çeken konu ise Ubisoft’un bu uygulamayı, hesabında oyun bulunan kullanıcılar için de uygulayacak olması.

Ubisoft, Aktif Olmayan Hesaplar için Harekete Geçti

Ubisoft tarafından alınan karar, gönderilen bir e-posta sonrasında ortaya çıktı. Twitter üzerinden yapılan paylaşımda AntiDRM hesabı, Ubisoft hesabına ve oyunlarına erişimini kaybedeceği yönünde bir uyarı aldığını belirtti.

Konu hakkında Ubisoft tarafından paylaşılan yanıt ise kullanıcıların endişelenmesine neden oldu. Firma yaptığı açıklamada kullanıcıların aktif olmayan hesaplarının kapatılacağını duyurdu.

Hesabı aktif olmayan kullanıcılar öncelikle hesaplarının geçici olarak aksıya alındığını belirten bir uyarı alacak. Uyarı sonrasında 30 gün içerisinde hesap kalıcı olarak silinecek.

Ubisoft

Kalıcı olarak silinecek olan hesapların içerisinde yer alan oyunlar da silinmiş olacak. Bu süre içerisinde hesabına giriş yapan kullanıcılar, yeniden hesabını aktif etmiş olacak ama 30 gün boyunca yine hesaba giriş yapılmazsa, tamamen oyunlarla beraber hesap silinmiş olacak.

Kalıcı olarak hesapların silinecek olması tabii ki Ubisoft’un eleştirilmesine neden oldu. Uygulamada herhangi bir geri adım atılacak mı göreceğiz. Şimdilik geri adım atma gibi bir durum söz konusu değil gibi gözüküyor. Yeni açıklamaları bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler