Cuma, Nisan 26, 2024

Ubisoft ve Take-Two, Rusya’daki Satışlarını Durdurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Engadget aracılığıyıla elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda video oyunu geliştiricilerinden Ubisoft ve Take-Two Interactive, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’daki oyun satışlarını askıya alarak ülke ile aralarındaki bağlarını kesme kararı alan şirketler arasına katılan son şirketler oldular.

Ubisoft, yayımladığı bir blog gönderisinde “Ukrayna’da devam eden trajediyi” gerekçe göstererek Rusya’daki satışlarını durdurma kararı aldıklarını resmi olarak duyurdu. Şirket gönderide ayrıntılar paylaşmadı fakat Bloomberg tarafından yayımlanan bir rapor yasağın hem fiziki hem de dijital oyun satışlarını içerdiğini iddia ediyor.

Take-Two, yeni satışları ve kurulumları yasakladı

take two interactive
Ubisoft ve Take-Two, Rusya'daki Satışlarını Durdurdu! 2

Take-Two şirketi hem Rusya’da hem de Beyaz Rusya’da yeni oyun satışlarını ve kurulumlarını geçici olarak engellemeye karar verdiğini paylaştı. Mevzubahis yasak, 2K Games ve Grand Theft Auto serisinin arkasındaki Rockstar Games dahil olmak üzere Take-Two çatı şirketine ait tüm alt kuruluşların yapımları için geçerli.

“Ukrayna’daki son olayları endişe ve üzüntüyle izledik. Önemli bir değerlendirmeden sonra, geçen hafta Rusya ve Beyaz Rusya’daki tüm etiketlerimizde yeni satışları, kurulumları ve pazarlama desteğini şu anda durdurmaya karar verdik.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler