Cuma, Mart 29, 2024

Ukrayna resmi imzayı attı! Türkiye’den 6 Adet SİHA ve 3 adet yer istasyonu aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı SİHA ve İHA’ların performansları göz doldururken, çeşitli ülkelerden de sipariş talepleri gelmeye devam ediyor. En son Ukrayna’dan gelen 6 adet SİHA talebi olumlu olarak karşılanmış ve satılacağı belirtilmişti. Bugün ise Baykar şirketi tarafından geliştirilen TB2 silahsız hava aracı (SİHA), Ukrayna ile Türkiye arasında yapılan nihai kabul anlaşması ile satışı gerçekleştirildi.

Resmi satış bildirimi ise Baykar Savunma şirketi tarafından Twitter üzerinden bildirilirken, teslimatların 2020 yılında yapılacağı belirtiliyor.

baykar siha ukrayna teslimat 007

Türkiye bu anlaşmadan 69 milyon dolar kazandı

Açık konuşalım; Ukrayna kendi silahlarını 100 yıldır üreten bir ülke. Ancak Türkiye İHA ve SİHA konusunda son zamanlarda yaptığı büyük ataklar ile, pek çok ülkenin dikkatini çekmişti. Özellikle havada 24 saat kalıp, yer tespiti, nokta atışları ve üst düzey performansları ile gelişmiş ülkelere taş çıkartıyor.

Ukrayna’da bu durumun farkında olduğu için ilk etapta 6 adet silahsız insansız hava aracımız SİHA’dan almak istediğini talep etmişti. Ardından bu talebin peşine 3 adet yer kontrol istasyonu ve bir adet insansız hava araçlarının kontrolü – eğitimi için Simulasyon paketi geldi.

baykar siha ukrayna teslimat 006

Birinci parti mart ayında teslim edilmişti

SİHA‘ların Ukrayna’ya satışlarının onaylanmasının ardından ilk parti geçtiğimiz Mart ayından teslim edilmiş ve Ukrayna Milli Ordusu’nda göreve başlaması için pilotlara eğitimler verilmeye başlanmıştı. Şimdi ise Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrspecexport yetkilileri ile birlikte Kiev’de diğer kalan teslimatların sağlanması için imzalar atılmış oldu.

27 saat boyunca havada kalarak hem Dünya rekoru hem de kendi rekorunu kıran milli insansız hava araçlarımız dost ülkeler ile paylaşılmaya devam ederken, Baykar bir yandan da Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Temennimiz ülkemizin kalkınması ve bu sektörde hızla yol alması amacı ile Dünya’da en iyi markalardan bir tanesi olmasıdır.

baykar siha ukrayna teslimat 002

Son olarak sözleşmeler yapıldığı esnada basının sorularını yanıtlayan Ukrayna’lı heyet, bundan böyle Türkiye ile daha fazla silah, araç ve ticaret alışverişi içerisinde bulunacaklarını belirttiler. Ülkemize ve milletimize faydalı olması dileği ile.

Yapılan anlaşmadan objektiflere yansıyan kareler

baykar siha ukrayna teslimat 003

baykar siha ukrayna teslimat 004

baykar siha ukrayna teslimat 005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler