Cuma, Nisan 19, 2024

Ultra Hızlı USB 3.2 Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzün en popüler ve sık kullanılan bağlantı birimi USB, hızlı veri aktarımlarına olanak veren ve ultra yüksek hızlar sunan USB 3.2 formatına bu yıl geçiş yapıyor.

Bilgisayar teknolojileri hızla gelişimini sürdürürken, bütünü etkileyen parçalarda gelişmeye devam ediyor. Bilgisayarlarımızın vazgeçilmez bağlantı noktaları olan USB teknolojisi de bu gelişimden nasibini almış durumda.

ultra hızlı usb 3 2 bu yıl geliyor 1

Ortaya çıkan bilgilere göre teknik kısımları tamamlanan USB 3.2 formatı, bu yıl içerisinde birçok masaüstü sistemde aktif olacak. İlk etapta anakartlarda kullanılacak olan teknoloji, muhtemelen yılın yarısından sonra bizlerle buluşacak.

Yine de bu yıl ortaya çıkacak olsa da yeni format, uyumlu donanımlar olmadığı için bir süre daha kullanıcıları bekletecek. Zira teknolojinin dizüstü bilgisayarlara, taşınabilir disklere ve diğer ürünlere entegre olması 2020 yılını bulabilir.

USB 3.2 teknolojisi ne getiriyor?

USB teknolojisi, ilk olarak 1996 yılında bilgisayar dünyasına sunuldu. İlk sürümü 12Mbit hız ile saniyede 1.5 MB civarı hızlara olanak tanıyan format, yıllar içerisinde gelişerek 2008 yılında 3.1 sürümüne ulaştı.

USB 3.1 sürümü, 10 Gbit hız ile birlikte saniyede 1250 MB civarı hızlara erişebiliyor. Bu yıl hayatımıza girecek olan USB 3.2 sürümü ise 20 Gbit hız ile saniyede 2.5 GB gibi ultra hızları bizlere sunacak.

ultra hızlı usb 3 2 bu yıl geliyor 2

Artan hız ile birlikte dosya transferlerindeki işlem süresi azalırken, USB arabirimini kullanarak yapılacak olan çalışmalarda da performans artacak. Öyle ki USB 3.2 bellek üzerinden HDD performansında oyun oynayabileceksiniz.

Sizler sistemlerinizde hangi USB sürümünü kullanıyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler