Cuma, Mart 29, 2024

USOM Siber Yıldız yarışması yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

“Sanal dünyanın siber yıldızı olmaya hazır mısın ?” başlığı ile duyurulan ve USOM (Ulusal Olaylara Müdahale Merkezi) tarafından yayınlanan yeni Siber Yıldız yarışması çok yakında başlıyor. Kazanan kişilere ödüller verildiği gibi, bu konuda fırsat bulamayan genç yetenekler için önemli bir yarışma olacağı söyleniyor.

Biliyorsunuz, artık siber saldırılara yönelik Türkiye’de tedbirler alınmaya başlandığı gibi “ne kadar geç kalsak da kâr kârdır.” mantığı ile hareket ediyoruz. Siber Yıldız yarışması ise toplamda 6 adımdan oluşacak. Dilerseniz şimdi bu adımlara bir göz atalım;

* İlk aşama ❱ Kayıt

* İkinci aşama ❱ Onay alma

* Üçüncü aşama ❱ Dilerseniz grup oluşturma (bireysel de katılabiliniyor)

* Dördüncü aşama ❱ Yarışma için ön hazırlıkları tamamlama

* Beşinci aşama ❱ En yüksek puanı toplama

* Altıncı aşama ❱ Siber yıldız olabileceğinizi gösterme

Etkinlik 19.01.2017 tarihinde başlayacak. Katılımcılar belirlenen kurallar dahilinde yarışmada hünerlerini gösterecekler. Yarışmada ilerleyebilmek için belli bir puana ulaşmanız sizden beklenecek. Sorulara doğru cevap verip, istenen puanlar elde edildiği taktirde siber savaş kategorisine geçiş yapabileceksiniz. Sonrasında ise tamamen sizin becerileriniz doğrultusunda canlı ortamda sizden online olarak yeteneklerinizi listelemeniz istenecek.

siber yildiz usom
Ödüller neler ?

USOM tarafından gerçekleştirilen bu yarışma doğrultusunda birinci olan kişi tam 10 adet Cumhuriyet altını kazanacak. Diğer ödül listesi ise şu şekilde:

Birinci: 10 adet Cumhuriyet altını

İkinci: 5 adet Cumhuriyet altını

Üçüncü: 3 adet Cumhuriyet altını

Dördüncü ve 15. arası ise 1’er Cumhuriyer altını kazanacak.

Eğer USOM tarafından gerçekleştirilen Siber Yıldız yarışmasına katılmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. Katılım ücretsiz olduğu gibi, en azından deneyim kazanmak için kendinizi denemenizde fayda var diye düşünüyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Bait olduğundan şüphem yok 🙂 Türkiye’nin yıldız hackerlarını arıyorlar ama sınav sanal ortamda ve bir gözetmen yok ayrıca sadece kali linux sormuşlar ne kadar da gerçekçi bir sınav aman Yarabbi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler