Cuma, Mart 29, 2024

Üstün Özellikleriyle POCO F3 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’ye ait alt marka Pocophone, yeni nesil amiral gemisi düzeyindeki akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu. Snapdragon 870 5G yonga setine sahip ilk akıllı telefon POCO F3 ile birlikte piyasaya sürüldü

Bu akıllı telefon, 2021 yılı için Poco serisinin üst düzeyine daha fazla odaklanıyor ve F3, yine şirketin gerçekleştirdiği canlı lansman sırasında piyasaya sürülen Poco X3 NFC ve X3 Pro’nun üzerinden oldukça büyük bir üstünlük elde etti. Poco F3 modeline baktığımız zaman ilk bakışta Xiaomi Mi 11’den esinlenmiş gibi görünüyor.

Cihazda, 6,67 inçlik Full HD + AMOLED ekran, 120 Hz yenileme hızı ve 360 Hz dokunmatik örnekleme hızı bulunuyor. İç donanım tarafında, 7nm üretim süreci üzerine inşa edilen yepyeni Qualcomm Snapdragon 870 yonga setinden güç alıyor. Bu çip, 2020’den itibaren Qualcomm Snapdragon 865’e göre çok küçük performans artışları sunuyor ancak Snapdragon 888’den daha uygun fiyatlı 5G bağlantısı sunuyor.

Sunulan diğer dahili donanım, Poco F3’ün 6GB RAM / 128GB depolama ve 8GB RAM / 256GB depolama alanı konfigürasyonlarında sunulmasıyla daha hızlı UFS 3.1 depolamayı içeriyor. Poco X3 Pro’nun aksine, bu cihazda microSD kart genişletmesi yok. F3’ün içinde ayrıca 33W hızlı şarj içeren ancak Qi kablosuz şarjı olmayan 4,520mAh pil de var. Bununla birlikte, kutuya 33W USB-C şarj adaptörü de dahili olarak geliyor.

Xiaomi Mi 11 ile bazı benzerliklerden bahsettik, arka kamera kurulumu benzer bir düzeni paylaşıyor, ancak Poco F3, 108 megapiksellik bir seçenek yerine 48 megapiksel ana sensöre dayanan üçlü bir kamera kümesiyle geliyor. Bu küme, 8 megapiksel utlra geniş açılı ve 5 megapiksel telemakro lens ile çevrilidir. Özçekim kamerasında ise 20 megapiksellik lens yer alıyor.

Kesin olarak söyleyemesek de, Poco F3, daha güçlü bir Poco F3 Pro için mükemmel bir meze olabilir, ancak henüz bir “Pro” modelinin piyasaya çıkacağına dair bir kanıt yok. O zamana kadar Poco F3, 6GB RAM / 128GB depolama konfigürasyonu için 349 € veya erken kayıt fiyatlandırması ile 299 € olarak fiyatlandırıldı. 8GB RAM /256 GB depolama alanı seçeneği, erken kayıt fiyatlandırmasıyla 399 € veya 349 € ‘dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Poco F3 üç renk seçeneği ile mevcut: Arktik Beyaz, Gece Siyahı ve Okyanus Mavisi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler