Cumartesi, Nisan 20, 2024

Uzay İstasyonuna Gidiş Dönüş Ücretleri Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) kapılarını turistlere açma olayını son 2 yıldır gündemde tutuyordu. Uzay istasyonu sonunda kapılarını turistlere açmaya karar verdi. Bu sayede normal bir vatandaş uzaya çıkıp konaklayıp gelebilecek.Uluslararası Uzay İstasyonu Direktör Vekili Robyn Gatens yılda en fazla iki özel seyahat gerçekleştirileceğini söylemişti. 2020’den itibaren uzaya gidecek turistlerin gidiş-dönüş bilet ücretleri belli oldu.

2020’de İlk Turistler Gidecek

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi daha öncesinde yaptığı açıklamada 2020’den itibaren Uluslararası Uzay İstasyonu turizme açılacağını duyurmuştu. NASA tarafından yapılan yazılı açıklamada ise 2020 yılından itibaren “30 güne kadar özel astronot misyonlarına” açılacağını söyledi.

Uluslararası Uzay İstasyonun’un turizme açılması baya bir maliyetli olacağı belli. Ayrıca yılda sadece iki defa turizm seyahati yapılacağını söyleyen NASA, uzay istasyonuna gitmenin maliyeti 60 milyon dolara mal olacağını belirtti.

NASA, Roscosmos, ESA, CSA ve Japon Uzay Araştırma Ajansı JAXA’nın ortak işlettiği Uluslararası Uzay İstasyonu’nda uzay araştırmaları ve temel bilim deneyleri yürütülüyor. Oraya gidecek olan turistler kalacağı süre zarfında orada her şeye şahit olacaklar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler