Perşembe, Nisan 25, 2024

Uzay Montaj Cooler Master MasterFrame 700 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sistem toplama rehberlerimizde görmüşsünüzdür bu zamana kadar birbirinden farklı çok sayıda kasa inceledik. Fakat bu sefer çıtayı biraz daha yükseltiyoruz ve benzersiz bir tasarıma sahip olan bir kasayı inceliyoruz. Yakın zamanda ülkemiz pazarına da giriş yapan Cooler Master MasterFrame 700 uzay montaj kasayı ele alacağız.

Zaten görselleri gördüğünüz zaman ne kadar farklı bir kasadan söz ettiğimizi çok iyi anlayacaksınız. Detayları okuduğunuz zaman ise daha da şaşıracağınıza ise eminim diyebilirim. Niye zaman kaybediyoruz, hemen kasanın incelemesine geçelim. 🙂

Cooler Master MasterFrame 700 Tasarım

Nereden başlasam diye düşündüm ve tasarımı anlatmaya karar verdim. Sonra ne kadar işlevsel bir modelden söz ettiğimizi belirtiriz.

Kasayı kutudan çıkardığınız zaman ilk etapta çok bir şey anlamayacaksınız. Çünkü kasa demonte olarak geliyor ve karşınızda birleştirmeniz gereken çelik profiller bulunuyor. Tüm parçaları birleştirdiğiniz zaman ise dev bir kasa ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Genel olarak kasanın 3 parçadan oluştuğunu da söyleyebilirim. Anakartların takıldığı bir merkez bölümü, bunun yanında yanlarda kanatçıklar karşımıza çıkıyor. İsterseniz kasayı açık bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Cooler Master MasterFrame 700

İsterseniz de kutudan tam boy bir temperli cam çıkıyor. Tam boy temperli cam ile kasanın yüzeyini kapatıp bu şekilde de kullanım yapabiliyorsunuz. Zaten genel olarak kasa 3 farklı kullanımı destekliyor.

Test Bench Modu: Bu modda kasanın destek ayakları üzerinde durduğunu görüyoruz. Anakart bölümünün yani merkez plaka ortada yer alırken, kanatçıklar ise yanlarda diğer parçaları taşımak için kullanılabiliyor. İsterseniz bu kısımda belli özelleştirmeler yapmanız da mümkün.

Cooler Master MasterFrame 700

Açık Çerçeve Modu: Bu mod ise kasanın dikine durduğu konum olarak değerlendirilebilir. Kasayı bir kitap gibi düşünün. Bu modda kitabı açık bir şekilde dikine masaya yerleştiriyorsunuz gibi duruyor. Burada temperli camı da kullanarak, masanızda şık bir görüntü elde edebiliyorsunuz.

Cooler Master MasterFrame 700

VESA Modu: Son modumuz ise duvara montaj modumuz. İsterseniz kasayı duvara da montaj edebiliyorsunuz. Fakat burada da dikkatli olmanız gerektiğini belirtmek isterim. Kasa zaten büyük. Üzerine bir de sistemde ağır parçalar kullanılacaksa bir ağırlık hesabı yapılması şart.

Cooler Master MasterFrame 700

Çok amaçlı kullanılabilen Cooler Master MasterFrame 700 için genel yapıyı anladık diye düşünüyorum. Zaten dediğim gibi daha çok görseller ve paylaştığımız video işinizi yarayacak. Kelimelerle anlatması zor olan bir kasadan söz ediyoruz.

Tasarım Ek Notlar

  • Malzeme: Çelik, Bir de tam boy bir temperli cam var
  • Kanatlar: Yine çelik malzeme kullanılıyor. Kanatlarda kullanılan menteşeler vidalarla sıkılaştırılıp gevşetilerek ayarlamalar yapılabiliyor.
  • Boyutlar: 702 mm X 306 mm X 410 mm
  • Dahili Fan: Yok. Zaten belirttiğimiz gibi demontaj geliyor.

MasterFrame 700 İşlevselliği

Evet bir kasa seçtiğimiz zaman ne kadar işlevsel ona da bakalım. Kaç sadet depolama birimi kullanılabiliyor ya da ekran kartı seçiminde ne kadar boyuta kadar izin veriyor gibi konular oldukça önemlidir. Zaten serinin en büyük avantajı bu. Dev bir kasa hazırlamışlar ve her yeri açık bu kasada istediğinizi kullanın demişler.

Düşünün ekran kartı desteğinde 450 mm boyuta kadar kartlar kullanılabiliyor. Onun dışında özellikle hız aşırtmalarında gerekli olacak çift PSU kullanımı da desteklenmekte. Ek olarak anakart desteğinde de çok sayıda türe destek verilmiş. Destek verilmeyen model yok desem yeridir.

Cooler Master MasterFrame 700

Yine depolama birimleri için de aynı durum geçerli. Bu kısımları isterseniz rakamlarla konuşalım.

  • Depolama birimi 2.5 inç: 7 adede kadar yer var.
  • Depolama birimi 3.5 inç: 4 adede kadar yer var.
  • PCI Yuvası: 8
  • Ekran Kartı Maksimum Desteği: 450 mm boyuta kadar
  • PSU Desteği: 2 adede kadar 210 mm
  • Fan Desteği: Sağ ve sol kanatlarda 2 adet 140 mm. Diğer tarafta 3 adet 120 mm
  • Radyatör Desteği: Yan kanatlarda 280 mm ile 360 mm arası. Üst panelde 360 mm ile 420 mm arası.
  • CPU Soğutucu Destek: 158 mm
  • Anakart Desteği: Micro ATX, Mini ITX, E-ATX, XL-ATX, SSI CEB, SSI EEB, ATX

Gördüğünüz gibi ürün destekleri konusunda da son derece geniş bir yelpazeye yer veriliyor. Kasanın sizi ne kadar özgür bıraktığı her zaman olduğu gibi oldukça önemli. Bu kasada da sonuna kadar özgürsünüz diyebiliriz. Şimdi dilerseniz fiyat kısmına geçelim.

Cooler Master MasterFrame 700 Fiyatı ve Son Sözler

Evet tasarımını beğendiğimiz bir kasa oldu. İşlevselliği de yine aynı oranda sevdik. Ama şu var ki fiyatlar yine üzücü. Döviz kuru etkisiyle beraber kasa ülkemizde 2.500 TL seviyelerinde satışa sunuluyor.

Tercih edilir mi size kalmış ama böyle uçuk sistemler hazırlamak isteyenler için güzel alternatiflerden biri olacağı kesin.

tasarim odulu 2

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler