Cumartesi, Nisan 20, 2024

Vakıf Katılım’a Siber Saldırı Yapıldı! Dolar 4,58

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vakıf Katılım bankasına dün gece siber saldırı düzenlendi. Düzenlenen siber saldırıda dolar fiyatını yüzde 30-40 daha az gösterildi. Vakıf Katılım’ın güvenlik sorumluları en kısa sürede siber saldırıyı püskürttüklerini açıkladılar.

Ağustos ayının sonlarına doğru Halkbank bankasına siber saldırı düzenlenerek döviz kurunun güncel fiyatından çok daha düşük fiyatını yansıtmışlardı. Bu sabah saatlerinde gelen haberler doğrultusunda Vakıf Katılım bankasına siber saldırı düzenlendi ve döviz kurunun normal fiyatının çok çok aşağısını yansıttılar.

Banka tarafından yapılan açıklamada bir siber saldırı düzenlendiği ve düşük kurlardan döviz alım satımı gerçekleşmediği ifade edildi. Vakıf Katılım Bankası’nın açıklaması şu şekilde:

“10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şubemiz) saldırıdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır. Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemiz stabil hale getirilmiştir.”

vakif katilim bankasi na siber saldiri dolar 11218838 7185 m

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler