Pazar, Eylül 8, 2024

Valorant PlayStation ve Xbox’a Resmen Çıkış Yaptı!

Riot Games, popüler nişancı oyunu Valorant'ın PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsollarında açık beta olarak yayınlandığını duyurdu.

Paylaş

2020 yılında PC için piyasaya sürülen ve büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Valorant, artık konsollarda da resmen oynanabiliyor. Fakat PC ve konsol sürümleri arasında bazı önemli farklılıklar da bulunuyor.

Konsolda yeni bir atış modu olan Focus tanıtıldı ve bu mod daha hassas bir şekilde nişan almayı sağlıyor. Microsoft, Xbox Wire‘da yaptığı bir açıklamada, Valorant’ın konsol versiyonunda oyuncuların köşelerden bakarken ve kaçarken hip fire‘ı (FPS oyunlarında karakterin hedef almadan ateş etmesi) kullanabileceklerini, ancak hassas nişan almak için Focus modunu tercih edebileceklerini belirtti.

Bazı ajan yetenekleri de yeni kontrol düzenlerine uyarlandı ve oyunun temposu korunarak optimize edildi. Bu sayede oyuncular orijinal oyunun mekanik hissini konsolda da deneyimleyebilecekler.

YouTube video

Çapraz Oyun Yerine Çapraz İlerleme Desteği

Valorant, PC ve konsol arasında çapraz oyun özelliği sunmuyor fakat PS5 ve Xbox Series X/S arasında çapraz oyun mümkün. Bu durum tahmin edebileceğiniz üzere oyunun rekabetçi bütünlüğünü koruma amacıyla yapılmış.

BENZER:  Mafia Definitive Edition Xbox Game Pass'e Geliyor!

Ek olarak çapraz ilerleme özelliği sayesinde, oyuncuların envanteri bütün platformlarda da kullanılabiliyor. Böylece PC veya konsolda açtığınız silah kaplamaları ve savaş bileti ilerlemesi her platformda kullanılabiliyor. Xbox Game Pass üyeleri, açık beta ve tam sürümde bugüne kadar yayınlanan tüm ajanlara da aynı şekilde erişebiliyor.

Son olarak Riot Games, geçtiğimiz yıl Valorant’ın mobil sürümü üzerinde çalıştığını da duyurmuştu. Henüz çıkış tarihi belirsiz olan Valorant Mobile, muhtemelen konsollardaki gibi bir deneyim vadedecek.

silkroadgaminggentr
Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler