Cuma, Nisan 26, 2024

Valve’nin Geliştirdiği Oyunlar Hakkında Bilgiler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Valve Corparation, Bellevue, Washington merkezli, video oyunu yayımcısı ve video oyunu geliştiricisi şirkettir. 1996 Ağustos ayında eski bir Microsoft çalışanı olan Mike Harrington ve Gabe Newell tarafından kurulmuştur. Oyunlarının tamamı Source ve GoldSrc tarafından geliştirilmiştir.

Bu yazıda Valve tarafından geliştirilen oyunlar hakkında bilgiler vereceğim.

Valve’nin Geliştirdiği Ve Ürettiği Oyunlar

Half-Life: Valve’nin ilk video oyunudur. Çıkış tarihi:19 Kasım 1998

Konusu birinci şahıs nişancı video bilim-kurgu video oyunudur. Serinin ilk oyunu ve aynı zamanda Valve’nin ürettiği ilk oyundur. Oyuncu, ters giden bir ışınlanma deneyinin ardından Xen olarak bilinen başka bir boyutta olan Black Mesa Araştırma Tesisine ışınlanan uzaylılarla savaşarak ve karşılaştığı bulmacaları çözerek tesisten kaçmaya çalışan Dr. Gordon Freeman rolünü üstlenmektedir. Oyun, grafiğiyle, gerçekçiliğiyle, oynayışıyla ve doğallığıyla küresel olarak beğenilmiştir ve dünya çapında 50’den fazla ödüle sahiptir aynı zamanda gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisi olarak görülüyor. Oyunun Half-Life: Opposing Force (1 Kasım 1999) , Half-Life: Blue Shift(12 Haziran 2001) , Half-Life: Decay(14 Kasım 2001) olmak üzere birçok mod yayınlanmıştır. 2004’te ise serinin 2.oyunu Half-Life 2 piyasaya çıkmıştır.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket half life

Half-Life 2: Valve Corparation tarafından bilim kurgu temalı, birinci tekil şahıs gözünden oynanmak üzere Half-Life’ın devam oyunu olarak 22 Haziran, 2004 tarihinde piyasaya çıkarılmıştır. 40’ın üzerinde yılın oyunu ödülü almıştır.

Online etkinleştirmenin Steam üzerinden yapıldığı oyun modern bir fizik motoru ve de online etkinleştirmenin kullanıldığı ilk oyundur. Half-Life 2, serinin ilk oyununda yaşanan Black Mesa Kazası’ndan tam 20 yıl sonra Doğu Avrupa’da bulunan Şehir-17’de başlamaktadır. G-Man tarafından Combine şehir güçlerine karşı Şehir 17’ye gönderilen Dr. Gordon Freeman içinde Black Mesa’dan bazı bilim adamları ve arkadaşlarının organize ettiği, Barney Calhoun, Alyx Vance ve Dr.Kleiner’ın da bulunduğu bir yeraltı direniş örgütüne katılır ve zombi dolu bu şehirde olaylar başlar.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket half life 2

Half-Life 2: Deathmatch: (1 Aralık 2004), Half-Life 2: Lost Coast(27 Ekim 2005), Half-Life 2: Episode One(1 Haziran 2006), Half-Life 2: Episode Two(10 Ekim 2007) gibi farklı senaryolara sahip serinin farklı modları bulunmaktadır.

Counter-Strıke: Source: Valve ve Turtle Rock Studios tarafından 1 Kasım 2004 tarihinde çıkan birinci şahıs nişancı video oyunu. Oyun yalnızca Source oyun motoruyla yeniden yapılmış halidir. Diğer Counter-Strike serilerinde olduğu gibi Teröristler bombayı kurar ve Anti-Teröristler imha etmeye çalışır veya Anti-Teröristler’ in esir almış olduğu rehineleri kurtarmaya çalışır ve ya normal savaşta iki tarafta diğer takımdaki herkesi öldürerek oyunu kazanmak için mücadele eder.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket half life 2 deathmatch

Day of Defeat: Source: 26 Eylül 2005’te Steam üzerinden dağıtılmaya başlanmış olan çok oyunculu destekli oyundur. Half-Life için bir mod olarak üretilmiş olan Day of Defeat adlı bilgisayar oyununun Source motoru ile donanmış halidir ve HDR (High Dynamic Range) teknoloji kullanan ilk Source motorlu oyun özelliğini taşımaktadır.

Konusu; ABD ile Nazi Almanya’sı birlikleri arasında taktiğe dayalı takım oyunu üzerine kuruludur. Oyun, II. Dünya Savaşında Avrupa’da hazırlanmış senaryolarda geçer.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket day of defeat source

Half-Life 2: Episode One: Valve Corporation tarafından geliştirilmiş birinci şahıs nişancı oyunudur. 1 Haziran 2006’da yayınlanmıştır ve Half-Life 2’nin birinci devam bölümüdür. Oyun Half-Life 2’deki olaylardan hemen sonrasını anlatır.

Episode One’ın ana karakteri Gordon Freeman ve yardımcı karakter olan Alyx Vance’ın insan ırkının Combine’a karşı savaşını sürdürürken şehir 17’yi tahliye etmesini konu alır. Oyunun kooperatif yönü övülürken kısalığı ve az olay yaşanması eleştirilere maruz kalmıştır.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket half life 2 episode one

Portal: Orange Box’ın bir parçası olarak 9 Ekim 2007’de Microsoft Windows, Xbox 360 ve daha sonra da 11 Aralık 2007’de PlayStation 3 için dağıtılmış FPS, bilim kurgu, macera ve bulmaca oyunudur. Valve Corparation tarafından geliştirilmiştir.

Konusu oyuncuya verilmiş olan portal silahı tarafından açılan geçitlerden yararlanarak karşılaşılan bulmacaları çözme mantığı üzerine kuruludur.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket portal

Team Fortress 2: TF2 olarak kısaltılan oyun Valve Corparation tarafından geliştirilmiş bir takım tabanlı Online birinci şahıs savaş oyunudur. Xbox360 ve Windows için 10 Ekim 2007’de The Orange Box’ın bir parçası olarak yayınlanmıştır.

Oyun iki takım arasında geçer RED ve BLUE. Red bir yıkım, Blue ise bir inşaat şirketidir savaştığı bölgeler son derece önemlidir ve bu şirketler bölgeleri yasal şekilde alamadıkları için 9 farklı paralı asker satın alır ve bölgeyi savaş yoluyla almaya çalışır.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket team fortress 2

Half-Life 2: Episode Two: Valve Corporation tarafından geliştirilmiştir. Bilim kurgu, aksiyon, FPS oyunu ve aynı zamanda Bölüm üçlemesinin ikinci oyunudur. Episode One’ın devamıdır.

Episode two Gordon Freeman ve Alyx Vance’in Citadel’den çalmış oldukları bilginin Citadel’de büyümekte olan boyut kapısının kapatılması için Eli Vance ve Dr. Kleiner’in bulunduğu, White Forest’teki karargâha götürülmesindeki süreci konu alıyor.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket half life 2 episode two

Left 4 Dead 2: Valve Corperation tarafından yapılmıştır ve Left4Dead’ın devamıdır. 17 Kasım 2009’da Xbox 360 ve Microsoft Windows için ABD’de satışa sunulmuştur. Avrupa’da satışa sunulma tarihi ise 20 Kasım’dır.

Önceki oyundaki gibi zombilerin arasında kalan 4 insanın hayatta kalma mücadelesini konu alır. İlk oyuna göre efekt, mücadele ve yakın dövüşlerinin geliştirilmiş halidir.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket left 4 dead 2

Portal 2: Çıkış tarihi 19 Nisan 2011 tarihidir. Mac OS X, XBox360, PlayStation 3, Linux ve Microsoft Windows için piyasaya sürülmüştür. Birinci şahıs nişancı türünde bir bulmaca oyunu olan bu oyun Portal’ın devamı niteliğindedir.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket portal 2

Counter-Strike: Global Offensive: Hidden Path Entertainment ve Valve tarafından geliştirilmiştir. Çevrimiçi birinci şahıs nişancı türünde bir aksiyon oyunudur. Önceki oyunlarda olduğu gibi görevleri tamamlamak ve düşman takımı yok etmek önceliklidir.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket counter strike global offensive

Dota 2: Valve Corparation tarafından geliştirilmiş ve dağıtımı yapılmış ücretsiz bir MOBA oyunudur. Oyun aynı anda bir milyondan fazla sayıda oynanma rekoruna sahiptir ve Steam’deki en popüler oyunlardan birisidir. Dota 2’de 5’er kişilik 2 takım yer alır ve bu takımdaki kişiler çeşitli roller seçerek takım halinde ilerleyerek rakip takımın merkezini yok etmeye çalışır.

valvenin gelistirdigi oyunlar hakkinda bilgiler paket dota 2

Yaz indirimleri gibi indirimlerde bütün paket toplam 30-40 TL gibi fiyatlara iniyor. Eski oyunlar olsa da Valve Complete Pack olarak kütüphanede yer alması güzel bir durum. Tekrar görüşmek üzere hocalar, sağlıcakla kalın.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler